Στο διεθνές συνέδριο «Smart Marina Dubai: Innovations for a Greener Marina and Yachting Industry» που διεξήχθη στο Ντουμπάι την 1η Μαρτίου 2023, συμμετείχε η Μαρίνα Φλοίσβου σε συνέχεια της σημαντικής κατάκτησης του 1ουδιεθνούς βραβείου «Monaco Smart & Sustainable Marina 2022» τον Σεπτέμβριο του 2022 στο Monaco Yacht Club. Το συνέδριο «Smart Marina Dubai» αποτελεί μια πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των ειδικών και των ηγετών του κλάδου, με έμφαση στις βιώσιμες πρακτικές, τις καινοτόμες τεχνολογίες και τις νέες τάσεις. Σκοπός της διοργάνωσης  είναι να προωθηθεί μια πιο υπεύθυνη και φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση για το κλάδο του yachting και τη λειτουργία των μαρίνων αλλά και να ανοιχθεί ο δρόμος για ένα πιο βιώσιμο μέλλον για την συγκεκριμένη βιομηχανία.

Στο πάνελ με κεντρικό θέμα την καινοτόμο ανάπτυξή των μαρίνων προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας και την επιχειρηματική αξία που προκύπτει από τέτοιου είδους θετικές αποφάσεις, ο Managing Director της LAMDA Flisvos Marina A.E., Σταύρος Κατσικάδης παρουσίασε το case study της Μαρίνας Φλοίσβου. Συγκεκριμένα, ο κ. Κατσικάδης εξέθεσε τις «έξυπνες» και βιώσιμες λύσεις που εφαρμόζονται αλλά και τις μελλοντικές που σχεδιάζονται να υλοποιηθούν, καθώς η Μαρίνα Φλοίσβου αποτελεί πρότυπο ενσωμάτωσης περιβαλλοντικής υπευθυνότητας για τις υπόλοιπες μαρίνες. Μεταξύ άλλων, η Μαρίνα Φλοίσβου έχει υιοθετήσει ολοκληρωμένη στρατηγική βιωσιμότητας και ESG που καλύπτει όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της, ενώ για 7 χρόνια πραγματοποιεί καταγραφή του ανθρακικού της αποτυπώματος. Επίσης για 5η συνεχόμενη χρονιά δημοσιεύει Έκθεση Βιωσιμότητας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα GRI και ΑΑ1000AP(2018) και λαμβάνει ανεξάρτητη εξωτερική διασφάλιση από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) SA.

Κατά την διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου ο κ. Κατσικάδης, αναφέρθηκε επίσης στα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης της μαρίνας, όπως η επέκταση του δικτύου οπτικής ίνας και των συστημάτων ασφαλείας, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος και η περαιτέρω αναβάθμιση της εγκατάστασης με τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών. Τέλος, μίλησε για συνέργειες με το “Ελληνικό”, το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΗ: Έπεσαν οι υπογραφές για την εξαγορά της Εnel Ρουμανίας

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις, η φόρτιση και η συγγνώμη, τα δύο ξενοδοχεία στο Ελληνικό και το σφυρί στο ράντσο Κοντομηνά

Απόστολος Βακάκης – Jumbo: Δεν σκοπεύω να αποσυρθώ – Πολύ κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο