Μετά τα χαμηλά του Αυγούστου τα πλοία Capesize παρουσιάζουν συνεχή ανοδική πορεία η όπως εξήγησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy, Σταμάτης Τσαντάνης μιλώντας στο συνέδριο Mare Forum που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη βασίζεται σε θεμελιώδη στοιχεία.

Ειδικότερα, τόνισε ότι είναι καλύτερες οι αποδόσεις κεφαλαίων αν επενδύσει κάποιος σε πλοία ηλικίας 10 ετών, καθώς τα νεότευκτα δεν έχουν τόσο νόημα, δεδομένης μεγάλου κόστους κατασκευής τους.

Επεσήμανε ότι οι επερχόμενοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί eexi/cii θα περιορίσουν την προσφορά χωρητικότητας ωφελώντας περαιτέρω τους ναύλους αφού θα υπάρχουν περισσότερα φορτία αλά λιγότερα πλοία να τα μεταφέρουν.

Όπως έχει επισημάνει «φέραμε εις πέρας εγκαταστάσεις συστημάτων επεξεργασίας έρματος (“BWTS”) στο 100% του στόλου μας και έχουμε αναβαθμίσει τα περισσότερα πλοία εγκαθιστώντας συσκευές Εξοικονόμησης Ενέργειας (“ESDs”). Τα έργα αυτά υλοποιούνται σε συνεργασία με τους εκάστοτε ναυλωτές και συνοδεύονται από ευνοϊκή αναπροσαρμογή των ναύλων και της περιόδου των ναυλώσεων.

Σε αυτή τη βάση και λαμβάνοντας υπόψη τις ευοίωνες συνθήκες προσφοράς και ζήτησης του κλάδου μας, είμαστε αισιοδοξοι για τις προοπτικές της αγοράς Capesize τα επόμενα χρόνια».

Είπε επίσης ότι ως εταιρεία “εξακολουθούμε να είμαστε προσεκτικοί αγοραστές σε αυτήν την αγορά καθώς πιστεύουμε ότι οι αξίες θα εκτιμηθούν από τα τρέχοντα επίπεδα”.

Διαβάστε ακόμα:

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Η Ευρώπη μπορεί να «πολεμήσει» τον Πούτιν με πλαφόν στην τιμή του αερίου

Νέος κρατικός προϋπολογισμός με φιλόδοξους στόχους και αστάθμητους παράγοντες

Ανεβάζουν σταθερά ταχύτητα τα malls της Lamda Development