Η συνεργασία στοχεύει στην ανάπτυξη οδικού χάρτη για τη συμμόρφωση του στόλου της TMS με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς, κατόπιν ανάλυσης και αξιολόγησης της ενεργειακής αποδοτικότητάς του.

Η TMS Tankers και η TMS Cardiff Gas συμφερόντων του Γιώργου Οικονόμου συνάπτουν στρατηγική συνεργασία με τον Lloyd’s Register (LR) στα πλαίσια ενός φιλόδοξου προγράμματος Στρατηγικής Ενεργειακής Μετάβασης (ETSP).

Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής, θα διερευνηθούν τρόποι συμμόρφωσης που θα συμβάλλουν στην ενεργειακή μετάβαση του στόλου της TMS, λειτουργώντας με ασφαλές και βιώσιμο τρόπο.

Το έργο θα επικεντρωθεί σε τρεις κύριες στρατηγικές κατευθύνσεις ενεργειακής μετάβασης, με αφετηρία τη διενέργεια μιας ολοκληρωμένης ανάλυσης της τρέχουσας λειτουργίας του στόλου της TMS και στρατηγικών βιωσιμότητας, αξιολογώντας κύριες πρωτοβουλίες, λύσεις ενεργειακής αποδοτικότητας και εναλλακτικά καύσιμα, ώστε να καθοριστούν οι βασικές εκπομπές του στόλου και τυχόν λειτουργικοί περιορισμοί.

Επόμενο βήμα θα είναι η εις βάθος μελέτη του στόλου της TMS ως προς τη συμμόρφωσή του με τον Δείκτη CII (Carbon Intensity Indicator) και οι επιμέρους στρατηγικές ως προς τη συμμόρφωση με μελλοντικούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς, όπως το Fit for 55 της ΕΕ και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που έχει θέσει ο IMO. Η μελέτη αυτή περιλαμβάνει και Ανάλυση Κενών που θα διενεργήσει ο LR.

Το έργο θα ολοκληρωθεί με ένα οδικό χάρτη, που θα αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας τις επιμέρους αναλύσεις και μελέτες. Αυτός θα περιλαμβάνει βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες που θα διασφαλίσουν τη συμμόρφωση του στόλου της TMS με τους συνεχώς αυξανόμενους περιβαλλοντικούς κανονισμούς, διαταράσσοντας όσο το δυνατόν λιγότερο τη λειτουργία του.

Τακτικές συναντήσεις μεταξύ των εταίρων, συνεχής παρακολούθηση της προόδου και μια σειρά από παραδοτέα πλαισιώνουν τη συνεργασία αυτή διασφαλίζοντας τη διαφάνεια και την ευθυγράμμιση του έργου με τους στρατηγικές προτεραιότητες που έχει θέσει η TMS.

Ο Γιώργος Κουρελής, Γενικής Διευθυντής της TMS Tankers Lts & της TMS Cardiff Gas Ltd τονίζει: «Βρισκόμαστε σε μια εποχή αλλαγών, με νέες κατασκευές και επεκτάσεις στο επίκεντρο. Είναι επιτακτική ανάγκη να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανές οδούς ώστε να εξασφαλίσουμε τη συμμόρφωση με τους μελλοντικούς περιβαλλοντικoύς κανονισμούς».

O Andy McKeran, Chief Commercial Officer του Lloyd’s Register, προσθέτει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή τη στρατηγική συνεργασία με την TMS. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς μια βιώσιμη ναυτιλία, και δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε όλη την τεχνογνωσία μας για να βοηθήσουμε την TMS να ανταποκριθεί στην πολυπλοκότητα της ενεργειακής μετάβασης».

Ο Θοδωρής Κουρμπέλης, Strategic Business Partner του Lloyd’s Register, καταλήγει: “Αναγνωρίζοντας την TMS ως βασικό εταίρο, με μεγάλη χαρά συνεργαζόμαστε σε αυτό το καινοτόμο έργο και αναμένουμε με ανυπομονησία τα αποτελέσματα, ώστε να βοηθήσουμε την TMS να επιτύχει τους στόχους βιωσιμότητας που έχει θέσει».

Διαβάστε ακόμη 

NBG Securities: Βλέπει υπεραπόδοση, δίνει υψηλότερες τιμές για τις ελληνικές τράπεζες (πίνακες)

Ρεύμα: «Πάρτι» με τα call center στην αγορά ηλεκτρισμού

Αστέρας Βουλιαγμένης: Nέα εταιρεία από την Apollo Investment – Ο σκοπός

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ