Ναυτιλία

Το νέο διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του ναυτιλιακού τμήματος της ΑΧΕΠΑ

  • newsroom


H λαμπρή δεξίωση στo πλαίσιo της τελετής ορκωμοσίας του νέου διοικητικού συμβουλίου και των νέων μελών του νεοσύστατου AXEPA Maritime Chapter St’ Nicholas ενώπιον του προέδρου, κάπτεν Δημήτρη  Mατθαίου

Με μεγάλη επισημότητα και αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Μαΐου 2021  στο πολυχώρο της Ωκεανίδας στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, λαμπρή δεξίωση στo πλαίσιo της τελετής ορκωμοσίας του νέου διοικητικού συμβουλίου και των νέων μελών του νεοσύστατου AXEPA Maritime Chapter St’ Nicholas ενώπιον του προέδρου, κάπτεν Δημήτρη  Mατθαίου.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους- μεταξύ άλλων- ο Κυβερνήτης της AHEPA HELLAS  Κωνσταντίνος Βαρσάμης, ο Treasurer της AHEPA HELLAS  Χρήστος Μπακούρος , ο Αντιπρόεδρος Φιλανθρωπίας  Αργύρης Τσουνάκης, και ο Ahepa Warden Φώτης Σουργούνης.

Μετά την ορκωμοσία κατά την προσφώνηση του, ο Πρόεδρος του Maritime Chapter , καλωσόρισε τα νέα μέλη και τα ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην εκδήλωση.

«Σας συγχαίρω για την απόφαση σας να εισέλθετε τις πύλες της αδελφοσύνης και να ενωθούμε όλοι μαζί υπό την σκέπη ενός κοινού οράματος, υπό την δέσμευση μιας κοινής αποστολής και υπό την αφοσίωση σε κοινά ιδεώδη για την εκπλήρωση των κοινών μας στόχων. Νιώθω περήφανος για καθέναν από εσάς και εσείς οφείλετε να νιώθετε περήφανοι για τον εαυτό σας. Επιλεχθήκατε λόγω της αξιόλογης και επιτυχημένης θέσης και προσφοράς σας στον τομέα που δραστηριοποιείστε αλλά και των ηγετικών ικανοτήτων που διαθέτετε. Αξιολογείστε ως δεδομένο πως το ευρύ δίκτυο των αδελφών της ΑΧΕΠΑ είναι πολύτιμο για όλους μας. Η αλληλεγγύη, η αγάπη, η αγνή φιλία, η ηθική συνεργασία, η υποστήριξη, η πίστη και ο σεβασμός θα αποτελέσουν ανυπέρβλητα σύμβολα μεταξύ των αδελφών και της κοινής μας πορείας με μοναδικό προσανατολισμό την Αριστεία».

Επίσης, ανέφερε πως «Μετά την ένταξη των 70 νέων μελών και την ορκωμοσία τους, με χαρά και υπερηφάνεια, σας ανακοινώνω ότι στο σύνολο, το τμήμα μας έφτασε να έχει 117 ενεργά, επιφανή μέλη, μόλις ενάμιση μήνα μετά την ίδρυση και την πρώτη τελετή ορκωμοσίας της 30ης Μαΐου 2021».

Όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης η αποστολή της οικογένειας AHEPA είναι να εκφράζει και να προωθεί τα ιδανικά της Αρχαίας Ελλάδας και του Ελληνισμού: την δημοκρατία, την ελευθερία , τη φιλανθρωπία, την εκπαίδευση , την αστική ευθύνη με ναυαρχίδα την κοινωνική, οικογενειακή και ατομική αριστεία

Κάποιοι από τους στόχους του Ahepa Maritime Chapter St’ Nicholas είναι:

–     να προωθήσει τα ελληνικά ζητήματα σε όλο τον κόσμο προάγοντας τον ελληνισμό στην κοινωνία,

–     να υποστηρίξει τα μέλη της,

–     να ενισχύσει το φιλανθρωπικό της έργο σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται,

–     να προάγει το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα παρέχοντας παράλληλα και υποτροφίες σε φοιτητές που έχουν διακριθεί σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα,

–     και τέλος, να ενισχύσει το γόητρο και το Brand Name AHEPA ώστε να ενταχθούν στον οργανισμό της σημαντικά και επιτυχημένα στελέχη του ναυτιλιακού και επιχειρηματικού κόσμου που θα προσφέρουν στο έργο της.

Η Ελληνοαμερικανική Eνωση AHEPA -American Hellenic Educational Progressive Association όπως είναι ακριβώς η ονομασία της- αποτελεί τη μακροβιότερη ενεργή Ενωση παγκοσμίως. Ιδρύθηκε το 1922 στην Ατλάντα της Τζόρτζια με σκοπό την ομαλή ενσωμάτωση των Ελλήνων στην αμερικανική κοινωνία, προασπίζοντας με αγώνα και πάθος τα πολιτικά τους δικαιώματα. Με την πλήρη αφομοίωσή τους, η αποστολή της προσανατολίστηκε στη φιλανθρωπία, στην εκπαίδευση και την προώθηση και διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας των Ελληνοαμερικανών και των Ελλήνων άλλων χωρών όπου είχε παρουσία η AHEPA, όπως στην Αυστραλία, στον Καναδά, στις Μπαχάμες, στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Η αποστολή της AHEPA είναι σημαντική καθώς κάθε πράξη της και κάθε έργο της στοχεύουν στην ανάδειξη του Ελληνισμού, της Ελλάδας, της πραγματικής Ελλάδας. Είναι μια οργάνωση δομημένη από την Ομογένεια και αφοσιωμένη στο να προάγει -μέσω των πολυάριθμων πολιτιστικών εκδηλώσεων- το ελληνικό στοιχείο, να ενώνει και να δυναμώνει τις ελληνικές κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με περισσότερα από 250.000 μέλη, μεταξύ αυτών και τρεις πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ (Ρούζβελτ, Τρούμαν και Φορντ), έχει συνεισφέρει με πολυάριθμες δωρεές στη χρηματοδότηση ιατρικών και άλλων ερευνών στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, καθώς και σε προγράμματα μαθητικών υποτροφιών. Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της έχει χρησιμεύσει ως ζωτικό μέσο για την προοδευτική ανάπτυξη και ανάδειξη των Αμερικανών πολιτών ελληνικής καταγωγής σε κάθε πτυχή της κοινωνίας: κυβέρνηση, επιχειρήσεις, εκπαίδευση και τέχνες. Αυτή η εκπλήρωση απεικονίζει την υπόσχεση του αμερικανικού ονείρου και συμβολίζει την ηθική της σκληρής δουλειάς των μεταναστών προγόνων μας που εργάστηκαν για να επιτύχουν αυτό το όνειρο έχοντας ριζωμένες βαθιά στην καρδιά τους τις αρχές του Ελληνισμού

Διαβάστε ακόμα:

H «ακτινογραφία» του Ελληνικού: Όλα τα έργα και οι προϋπολογισμοί έως το 2025

EOS: Tο υπερπολυτελές γιοτ αξίας $97 εκατ. με το οποίο ο Τζεφ Μπέζος ταξίδεψε στις ελληνικές θάλασσες (pics)

Onlyfans: Η «moneymaking» συνδρομητική πλατφόρμα που αλλάζει τη βιομηχανία του πορνό