Πριν από λίγες μέρες, ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος, βρέθηκε στην Ελλάδα μαζί με τον διάσημο επιχειρηματία και καλό του φίλο, Μπάρι Ντίλερ. Οι δύο τους μεταξύ άλλων επισκέφτηκαν τη Σίφνο, όπου και δείπνησαν στο φημισμένο εστιατόριο “Ω3” μαζί με τους Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον καθώς και με τον πρωθυπουργό της χώρας μας, Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του.

Η θαλαμηγός με την οποία ταξίδεψαν στις ελληνικές θάλασσες, οι δύο επιχειρηματίες είναι ένα ιστιοφόρο 93 μέτρων – το μεγαλύτερο στην κατηγορία του. Το συγκεκριμένο γιοτ χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο υπερπολυτελή σκάφη του πλανήτη. Σήμερα, η αξία του υπολογίζεται στα 97 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το charterworld.com.

 Το ιστιοφόρο κατασκευάστηκε στη Γερμανία το 2006 και ονομάστηκε EOS από την ελληνική μυθολογία και την Ηώ, τη θεότητα της Αυγής. Συνολικά διαθέτει δεκαοκτώ καμπίνες. Οκτώ για τους έως και δεκαέξι επισκέπτες που μπορεί να φιλοξενήσει αλλά και δέκα επιπλέον ειδικά σχεδιασμένες καμπίνες για τα 21 άτομα του πληρώματος – προσωπικού.

Το 2009 περιήλθε στην κυριότητα του Μπάρι Ντίλερ, ιδρυτή της Fox Broadcasting Company και ιδιοκτήτη της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής πλατφόρμας Expedia, της InterActiveCorp (IAC), της κορυφαίας εταιρείας λιανικών και διαδικτυακών πωλήσεων η οποία έχει στο χαρτοφυλάκιό της περισσότερες από 150 επωνυμίες σε 100 χώρες. Ο γνωστός επιχειρηματίας των media με περιουσία που εκτιμάται στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, χρειάζεται περίπου 5 – 7 εκατομμύρια το χρόνο για τη συντήρησή του υπερπολυτελούς γιοτ.

Το νέο «παιχνίδι» του Μπέζος

Λίγο αφότου ο Τζεφ Μπέζος αποσύρθηκε από το τιμόνι της Amazon, αποφάσισε να αγοράσει και εκείνος ένα – τεραστίων διαστάσεων – υπερπολυτελές σούπερ γιοτ το οποίο διαθέτει το δικό του «σκάφος υποστήριξης» καθώς επίσης και δικό του ελικοδρόμιο.

Όπως έχει γράψει στο newmoney.gr, το σκάφος μήκους 127 μέτρων που θα διαθέτει τρία κατάρτια, όπως και το EOS, εκτιμάται πως αξίζει περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε λίγα για το σκάφος «Project 721» καθώς ο Ολλανδός κατασκευαστής πολυτελών γιοτ, Oceanco, δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμα:

H «ακτινογραφία» του Ελληνικού: Όλα τα έργα και οι προϋπολογισμοί έως το 2025

Γιώργος Προκοπίου στο newmoney: Αυτά είναι τα σχέδιά μου για τον Σκαραμαγκά

Αυτοκινητόδρομος Ε65: Παραδόθηκαν στην κυκλοφορία τα πρώτα 14 χλμ.του Νότιου Τμήματος (Vid)