Σε μια ενημέρωση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποκάλυψε τα σχέδια του η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, πλοιοκτήτρια εταιρεία Capital Product Partners να επικεντρωθεί στον τομέα των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Αν και η προσπάθεια παραμένει διερευνητική και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, οι μέτοχοι της Capital Product δήλωσαν ότι η αλλαγή της εστίασης θα μπορούσε να περιλαμβάνει την απόκτηση πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου από τον ιδιωτικό στόλο του Βαγγέλη  Μαρινάκη και την αναζήτηση χρηματοδότησης με δανειακά ή ίδια κεφάλαια για τις αγορές αυτές.

Η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη Capital Product κατέχει επί του παρόντος έναν στόλο 23 πλοίων, εκ των οποίων μόνο επτά είναι πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου. Έχει επίσης στην κατοχή της 15 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και έχει συνάψει συμφωνία για την πώληση του μοναδικού της capesize bulker-φορτηγού.

Ο Μαρινάκης και η Capital Maritime κατέχουν ποσοστό 25,9%, ενώ ο Μιλτιάδης Μαρινάκης κατέχει το ισχυρό ποσοστό του γενικού συνεταίρου.

Τα στοιχεία της Clarksons δείχνουν ότι η ιδιωτική θυγατρική Capital Gas έχει εννέα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου σε παραγγελία, καθώς και δύο πλοία κατασκευής 2002 που βρίσκονται στο νερό και είναι κάπως παλαιότερα από το σημερινό προφίλ του στόλου της Capital Product.

Διαβάστε ακόμη

Άλμα 3,4% στον πληθωρισμό τον Οκτώβριο – Σχεδόν 10% η αύξηση στα τρόφιμα, +26% το λάδι

Για 5,6 εκατ. ευρώ πουλήθηκε ένα από τα ακριβότερα ρετιρέ του Κολωνακίου (pics-vid)

Β. Φουρλής: Η παρουσία της Τrade Εstates στο Χ.Α. ενισχύει τη θέση της στο retail

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ