Οικονομία

120 δόσεις: Δεύτερη ευκαιρία για να μπουν ξανά στη ρύθμιση οι δικαιούχοι

  • newsroom


Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επισκεφτούν την ειδική πλατφόρμα «MyBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, προκειμένου να κάνουν ηλεκτρονικά την αίτηση επανένταξης και στη συνέχεια θα πρέπει να καταβάλουν τη δόση έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020

Μόλις τρία 24ωρα έχουν απομείνει προκειμένου να επανενταχθούν στις 100 – 120 δόσεις προς την Εφορία και τα Ταμεία χιλιάδες ασφαλισμένοι που έχασαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Ετσι, όσοι πλήττονται από την πανδημία και έχασαν τις 100 και 120 δόσεις έχουν την ευκαιρία να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις τους μέχρι το τέλος του μήνα καταβάλλοντας τη δόση Δεκεμβρίου.

Για την Εφορία, έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση όσοι έχασαν τις 120 δόσεις από τον Μάρτιο έως και τον Νοέμβριο του 2020. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επισκεφτούν την ειδική πλατφόρμα «MyBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, προκειμένου να κάνουν ηλεκτρονικά την αίτηση επανένταξης και στη συνέχεια θα πρέπει να καταβάλουν τη δόση έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020. Εάν δεν πληρώσουν μέχρι τη συγκεκριμένη προθεσμία, η αίτησή τους θεωρείται άκυρη. Για να πληρώσουν τη δόση Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό σε «Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής» είτε μέσω web banking είτε μέσω τράπεζας.

Για την αναβίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων προς τα Ταμεία, έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν όσοι έχασαν τη ρύθμιση, την περίοδο από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 2020. Και εδώ, η δόση θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Εάν οι ασφαλισμένοι χάσουν την τελευταία αυτή προθεσμία, αναβιώνει όλο το αρχικό χρέος. Δηλαδή, δεν ισχύει ο επανυπολογισμός που είχαν κάνει, ενώ πλέον θα πρέπει να πληρώσουν τόκους και προσαυξήσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Αφορολόγητη η επιστροφή 25% για τα «κορωνοχρέη»

Ελλάκτωρ: H μάχη διαδοχής και η αδράνεια – Τεράστιο το κόστος για την εταιρεία

Καρανίκας (ΕΣΕΕ) στο newmoney: Έως 20% η αναπλήρωση τζίρου των μικρών εμπόρων από το click away