Οικονομία

Αναδρομικά: Οι συνταξιούχοι στον ιδιωτικό τομέα πάνε πρώτοι ταμείο

  • newsroom


Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου ξεκινούν οι πληρωμές

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πληρωμές των αυξήσεων και των αναδρομικών σε συνταξιούχους τόσο του  δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα. Ειδικότερα, πρώτοι θα λάβουν τα αναδρομικά οι νέοι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα, ενώ θα ακολουθήσουν και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου προς το τέλος της εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, περίπου 60.000 συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016, και μετά  θα λάβουν στις 27 Ιουλίου 2021, μαζί με τις συντάξεις Αυγούστου, τις αυξήσεις και τα αναδρομικά του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Επίσης, στις 29 Ιουλίου οι συνταξιούχοι του Δημοσίου τομέα θα πάρουν τα αναδρομικά που τους οφείλονται αφού τις αυξήσεις από τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης τις έχουν ήδη λάβει, μαζί με την καταβολή των συντάξεων του Αυγούστου.

Σημειώνεται, ότι η αποπληρωμή των αναδρομικών του νόμου Βρούτση έχει σχεδιαστεί να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο με την πληρωμή των παλαιών συνταξιούχων (πριν από τον Μάιο του 2016). Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο ολοκληρώθηκε η πληρωμή των αυξημένων ποσών στους συνταξιούχους του Δημοσίου που έλαβαν για πρώτη φορά σύνταξη μετά τον νόμο Κατρούγκαλου και έχουν περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης.

Διαβάστε ακόμα 

Προσοχή: Αυτές οι κατηγορίες επαγγελματιών απειλούνται με πρόστιμα €5.000 αν δεν κόβουν αποδείξεις   

Κριστιάνο Ρονάλντο: Σε ποιες ελληνικές πόλεις ανοίγει τα 3 επόμενα ξενοδοχεία του (pics)   

e-ΕΦΚΑ: 7 οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για οφειλέτες