Οικονομία

Αναδρομικά κληρονόμων: Αίτημα για επαναλειτουργία της πλατφόρμας υποβολής αρχικών αιτήσεων

  • newsroom


H Πανελληνία Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών ζητεί από τους συναρμόδιους υπουργούς να λειτουργήσει ξανά η πλατφόρμα υποβολής αρχικών αιτήσεων

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) υπέβαλε αίτημα ζητώντας να επαναλειτουργήσει η  πλατφόρμα για την υποβολή των αρχικών αιτήσεων για τα αναδρομικά κληρονόμων, με την αιτιολογία του παρατεταμένου lockdown.

Επίσης, με επιστολή της προς τους συναρμόδιους υπουργούς, η ΠΟΦΕΕ ζητεί τη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, για τις περιπτώσεις που στην αρχική αίτηση δεν είχαν επισυναφθεί.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Προς

Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη

Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Χρήστο Χάλαρη

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2021

Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 174

Θέμα: Αίτημα για επαναλειτουργία της πλατφόρμας υποβολής αρχικών αιτήσεων αναδρομικών κληρονόμων και μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών για τις περιπτώσεις που δεν επισυνάφτηκαν στην αρχική αίτηση

Στις 21 Δεκεμβρίου 2020 έληξε η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αρχικών αιτήσεων για επιστροφή ποσών μειώσεων κύριων συντάξεων σε κληρονόμους συνταξιούχων που απεβίωσαν και είχαν μειώσεις στην κύρια σύνταξη τους την περίοδο Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016 (βλ. σχετ. ΦΕΚ Β’ 4536/14.10.2020). Ταυτόχρονα δόθηκε διορία μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2021 για την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών, σε όσους δεν μπορούσαν να τα προμηθευτούν με την αρχική δήλωση.

Καθώς η συγκεκριμένη πλατφόρμα τέθηκε σε λειτουργία στις 19 Νοεμβρίου 2020, ήτοι δύο εβδομάδες εντός του δεύτερου αυστηρού καθολικού lockdown με όλες τις επιπτώσεις που αυτό ενέχει, είχε ως αποτέλεσμα αριθμός δυνητικών δικαιούχων να μην προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, και αναγνωρίζοντας τον ρόλο του Λογιστή – Φοροτεχνικού ως του τελευταίου προασπιστή της οικονομικής συνέχειας της Χώρας, στράφηκαν στους συναδέλφους μας, αγωνιώντας για λύση στο πρόβλημα τους.

Όντας εν μέσω του τέταρτου πλέον μήνα του lockdown, και διανύοντας μια από τις πιο δύσκολες οικονομικά περιόδους της Χώρας, θεωρούμε ότι οποιοδήποτε μέτρο βοηθάει στην οποιαδήποτε οικονομική ανακούφιση των πολιτών, δεν θα πρέπει να αφήνει κανέναν δυνητικά δικαιούχο εκτός παροχών, για λόγους μη έγκαιρης υποβολής αίτησης.

Για αυτούς τους λόγους ζητάμε την επαναλειτουργία της πλατφόρμας υποβολής αρχικών αιτήσεων αναδρομικών κληρονόμων και ταυτόχρονη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών για τις περιπτώσεις που δεν επισυνάφτηκαν στην αρχική αίτηση ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν του μέτρου όλοι όσοι το δικαιούνται, και λόγω παραδρομής δεν υπέβαλλαν αίτηση στην αρχική καταληκτική προθεσμία.

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Διαβάστε ακόμη

Crystal Almond – Wind: «Bonus» 288+100 εκατ. από το IPO της Vantage Towers

Copenhagen Infrastructure Partners: Στα σκαριά το μεγαλύτερο εργοστάσιο Power-to-X στην Ευρώπη

Google, Facebook, Microsoft, Twitter, Tik Tok: Πώς πολεμούν την παραπληροφόρηση για τα εμβόλια

 

Απόρρητο Απόρρητο