Εν αναμονή εξελίξεων για τα αναδρομικά σε επικουρικές συντάξεις, επιδόματα και δώρα βρίσκονται περίπου 350.000 συνταξιούχοι.

Πρόκειται για όσους συνταξιούχους είχαν προσφύγει δικαστικά ως το τέλος Ιουλίου του 2020 και το ανώτατο δικαστήριο έκρινε το καλοκαίρι ότι αξιώσεις για τα αναδρομικά έχει μόνο αυτή η μερίδα των συνταξιούχων.

Τα ποσά που διεκδικούν

Οι αποφάσεις και σε αυτή τη περίπτωση αναφέρονται στο ενδεκάμηνο από τον Ιούνιο του 2015 ως τον Μάιο του 2016. Τα ποσά που διεκδικούν οι συνταξιούχοι είναι:

– Οι μειώσεις των επικουρικών που επιβλήθηκαν το 2012.

– Η κατάργηση των δώρων στις επικουρικές, που ήταν πλήρη το 2012.

– Τα καταργημένα δώρα των κύριων συντάξεων που ήταν 800 ευρώ για όλους.

Σύμφωνα με τη τελευταία απόφαση του ΣτΕ, η απόφαση της κυβέρνησης που περιγράφεται  στη ρύθμιση του άρθρου 114 του ν. 4714/2020, με την οποία προβλέφθηκε η καταβολή στους συνταξιούχους των ποσών που αντιστοιχούν μόνο σε περικοπές κύριων συντάξεων (και όχι σε περικοπές επικουρικών συντάξεων ή καταργηθέντα επιδόματα εορτών και αδείας) δεν αντίκειται στην υποχρέωση συμμόρφωσης προς τις δικαστικές αποφάσεις, δεν συνιστά παράβαση του δεδικασμένου και δεν αντίκειται σε άλλες διατάξεις υπέρτερης τυπικής ισχύος τις οποίες επικαλούνται οι αιτούντες.

Το ΣτΕ με την απόφαση αυτή έβαλε την «ταφόπλακα» στις αξιώσεις όλων των συνταξιούχων  για τις περικοπές σε δώρα και επικουρικές το 11μηνο (6-6/2015-5/2016).

Διαβάστε ακόμη

Η Sunlight Group του Ομίλου Γερμανός εξαγοράζει το 51% της Triathlon

Αλ. Δανιηλίδης (Αθηναϊκή Ζυθοποιία): Άνοιξε νέο επενδυτικό κύκλο 60 εκατ. ευρώ

Σε κινεζικό κλοιό προσφυγών ο διαγωνισμός για την προμήθεια 250 ηλεκτρικών λεωφορείων