Πολυπληθής επιχειρηματική αποστολή από τη Σαουδική Αραβία καταφθάνει αύριο στην Ελλάδα -και συγκεκριμένα σε Σαντορίνη και Αθήνα- στο πλαίσιο της ενίσχυσης των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών.  

Της αποστολής ηγείται ο υπουργός Επενδύσεων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, ΑΜ Khalid Al Faleh, ο οποίος θα συνοδεύεται από οκτώ υφυπουργούς και υψηλόβαθμους αξιωματούχους, καθώς και εκπροσώπους από 59 σαουδαραβικές εταιρείες.   

Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης περιλαμβάνει ξενάγηση στη Σαντορίνη, όπου και θα καταφθάσουν οι ειδικές πτήσεις από Σαουδική Αραβία, κατόπιν επιθυμίας της σαουδαραβικής πλευράς να επισκεφθεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τη μεταφορά σχετικής τεχνογνωσίας. 

Τη δεύτερη ημέρα, θα πραγματοποιηθεί ολοήμερο Ελληνο-Σαουδαραβικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, το οποίο διοργανώνει η Enterprise Greece, στη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστούν οι προοπτικές συνεργασίας στους εξής βασικούς τομείς: α) Τουρισμό, β) Ενέργεια – Κατασκευές – Υποδομές, γ) Καινοτομία και δ) Αγροτοδιατροφή.  

Στο Φόρουμ θα συμμετέχουν με παρεμβάσεις αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και επιχειρηματίες και των δύο πλευρών. Από τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον συμμετοχής από 100 και πλέον εταιρίες. Παράλληλα με τις εργασίες του Φόρουμ, θα λάβουν χώρα διμερείς συναντήσεις όλων των υπουργών και υφυπουργών Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας, ενώ το Φόρουμ θα ολοκληρωθεί με την πραγματοποίηση B2B συναντήσεων. 

Την τρίτη ημέρα της επίσκεψης, θα διεξαχθεί η 5η Σύνοδος της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων αντιπροσωπειών από υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Υγείας, Ναυτιλίας, Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, υπό την προεδρία του υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, και του Σαουδάραβα Υπουργού Επενδύσεων Khalid Al Faleh.  

Η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή θα ολοκληρώσει τις εργασίες της με την υπογραφή Πρωτοκόλλου καθώς και Συμφωνίας που άπτεται της υλοποίησης οπτικού καλωδίου μεταφοράς δεδομένων EMC. 

Την ίδια ημέρα, μέλη της Σαουδαραβικής αποστολής θα επισκεφθούν, με μέριμνα του Enterprise Greece, σημεία ενδιαφέροντος για ενδεχόμενες επενδυτικές και εμπορικές προοπτικές, ενώ θα συνεχιστούν οι επαφές με ελληνικές επιχειρήσεις. 

Διαβάστε επίσης:

Τέλος στον… βενζινο-τουρισμό βάζει η Ουγγαρία – Σταματά να δίνει φθηνή βενζίνη σε Ευρωπαίους οδηγούς

Το «πλουσιότερο» ματς της χρονιάς δεν είναι ο τελικός του Champions League

Bloomberg: H Ευρώπη απέτυχε να χτυπήσει τον Πούτιν εκεί που πονάει