search icon

Οικονομία

Αποζημιώσεις ενοικίων Μαρτίου: Τα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Απαραίτητη η υποβολή δήλωσης Covid Μαρτίου, προκειμένου να ενημερωθεί η ΑΑΔΕ για το αν οι ιδιοκτήτες εισέπραξαν ακριβώς το ίδιο μειωμένο ενοίκιο με τον Φεβρουάριο

Μέχρι τις 14 Μαΐου 2021 έχουν περιθώριοι να υποβάλουν τη δήλωση Covid οι τουλάχιστον 269.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν προκαταβολικά την αποζημίωση για τα «κουρεμένα» ενοίκια Μαρτίου.

Η δήλωση Covid υποβάλλεται ηλεκτρονικά, στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Όπως αναφέρει η νεότερη υπουργική απόφαση (ΓΔΟΥ 400/2021):

Οι δηλώσεις Covid Μαρτίου είναι απαραίτητο να υποβληθούν, προκειμένου να ενημερωθεί η ΑΑΔΕ για το αν οι ιδιοκτήτες εισέπραξαν τον Μάρτιο ακριβώς το ίδιο μειωμένο ενοίκιο με τον Φεβρουάριο.

Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες που εισέπραξαν τον Μάρτιο ολόκληρο το ενοίκιο ή μεγαλύτερο ποσό σε σχέση με τον Φεβρουάριο, θα πρέπει να επιστρέψουν την αναλογική διαφορά της αποζημίωσης του Μαρτίου που τους είχε προκαταβληθεί.

Την Τετάρτη 21 Απριλίου η ΑΑΔΕ προχώρησε στην καταβολή αποζημιώσεων συνολικού ύψους 182,5 εκατ. ευρώ για τα απωλεσθέντα ποσά ενοικίων των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου σε 269.461 ιδιοκτήτες ακινήτων εκμισθούμενων ακινήτων, που υποχρεώθηκαν είτε να μην εισπράξουν καθόλου ενοίκια τους μήνες αυτούς από τους επιχειρηματίες μισθωτές τους, είτε να εισπράξουν τα ενοίκια των μηνών αυτών μειωμένα κατά 40%.

Δηλαδή, η αποζημίωση για τον μήνα Μάρτιο δόθηκε ταυτόχρονα με την αποζημίωση για τον μήνα Φεβρουάριο, ωστόσο οι δικαιούχοι ιδιοκτήτες θα πρέπει να υποβάλουν έως τις 14 Μαΐου τις δηλώσεις Covid για τον Μάρτιο.

Οι προϋποθέσεις για την αποζημίωση

Διαβάστε ακόμα:

Οριστικό: Ανοίγουν το Σάββατο 24 Aπριλίου τα εμπορικά κέντρα

Τουρκία: Διεθνές ανθρωποκυνηγητό για τον CEO της Thodex – «Κανόνι» 2 δισ. σε κρυπτονομίσματα

Ο νέος διχασμός: «Σταματούν οι εμβολιασμοί λόγω Πάσχα»

Exit mobile version