«Η θέσπιση πλαφόν, συνιστά μία θεμιτή εξισορροπητική παρέμβαση, που θα επιτρέψει τον δίκαιο επιμερισμό του πρόσθετου κόστους, μεταξύ των ιδιοκτητών και των ενοικιαστών». Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Μπρατάκος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφορικά με την απόφαση για πλαφόν 3% στην τιμαριθμική προσαρμογή των επαγγελματικών μισθωμάτων.

Για την παράταση των επιμελητηριακών εκλογών μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 ο πρόεδρος υπογραμμίζει ότι πρόκειται για την αναγνώριση της ανάγκης οι διοικήσεις να υλοποιήσουν τον προγραμματικό σχεδιασμό τους, που είχε καθυστερήσει, εξ αιτίας τόσο της πανδημίας όσο και λόγω των κρίσιμων γεωπολιτικών συνθηκών και εξελίξεων.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπρατάκος ανέφερε στη δήλωσή του τα εξής:

«Το ΕΒΕΑ εκφράζει την ικανοποίησή του για την αποδοχή των αιτημάτων του από το αρμόδιο υπουργείο, η οποία και επιβεβαιώνει το ρόλο του, ως θεσμικό σύμβουλο της Πολιτείας.

Η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για τη θέσπιση πλαφόν 3% στην τιμαριθμική προσαρμογή των επαγγελματικών μισθωμάτων, είναι μία επιβεβαίωση της καλής πρόθεσης του αρμόδιου υπουργείου και του κ. Γεωργιάδη, να στηρίξουν έμπρακτα την ελληνική επιχειρηματικότητα, εν μέσω έκτακτων και ακραίων οικονομικών συγκυριών. Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο μέτρο, συνιστά μία θεμιτή εξισορροπητική παρέμβαση από την πλευρά του κράτους, που θα επιτρέψει τον δίκαιο επιμερισμό του πρόσθετου κόστους, μεταξύ των ιδιοκτητών και των ενοικιαστών.

Αναφορικά με την αποδοχή του αιτήματός μας για παράταση των επιμελητηριακών εκλογών μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023, θεωρούμε ότι πρόκειται για την αναγνώριση της ανάγκης του επιμελητηριακού θεσμού για επιπλέον ποιοτικό χρόνο, ο οποίος θα επιτρέψει στις διοικήσεις να υλοποιήσουν με υπευθυνότητα τον προγραμματικό τους σχεδιασμό, που είχε καθυστερήσει, εξ αιτίας των πρότερων περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας, καθώς και των νέων, κρίσιμων γεωπολιτικών συνθηκών».

Διαβάστε ακόμα:

Φυσικό αέριο: Διπλασιάζεται η επιδότηση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Απρίλιο

Ξανά στο σφυρί η μεζονέτα του «Mr. Globo» στην Κηφισιά (pics)

Kinder: Αποσύρει σοκολάτες και στη Γαλλία μετά από 21 περιπτώσεις σαλμονέλας