Την επιβολή πλαφόν στις αυξήσεις των εμπορικών μισθωμάτων ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας που θα ορίζει για όλο το 2022 πλαφόν 3% στις αυξήσεις των εμπορικών μισθωμάτων σε σχέση με το 2021. «Δεν θα επιτρέψουμε τη σύνδεση με τον πληθωρισμό αλλά με ένα όριο ως 3%. Ο λόγος είναι να προστατεύσουμε τα καταστήματα από υπέρογκες αυξήσεις. Να βοηθήσουμε την αγορά να παραμείνει όρθια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας πως το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο λόγω των έκτακτων συνθηκών αν και δεν συμπλέει με την δική του ιδεολογία για την λειτουργία της αγοράς.

Παράλληλα ο υπουργός σημείωσε ότι δεύτερη ρύθμιση που θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο το προσεχές διάστημα θα επιτρέπει την δημοσιοποίηση των επωνυμιών επιχειρήσεων στις οποίες επιβάλλεται πρόστιμο για αισχροκέρδεια. «Στην συγκεκριμένη πολεμική περίοδο η αισχροκέρδεια είναι μαυραγοριτισμός» είπε.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε διάταξη για την παράταση της θητείας των διοικήσεων των επιμελητηρίων της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, σε επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, είχε ζητήσει τη θέσπιση πλαφόν 3% από την πλευρά της Πολιτείας στην τιμαριθμική αναπροσαρμογή των επαγγελματικών μισθωμάτων. Όπως ανέφερε, σειρά στοχευμένων μέτρων  μπορεί να λειτουργήσουν ως αντίβαρο στην απειλή του αυτοτροφοδοτούμενου πληθωρισμού.

Διαβάστε ακόμη:

Φυσικό αέριο: Διπλασιάζεται η επιδότηση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Απρίλιο

Μπρατάκος: Η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους επηρεάζει όλους τους κλάδους – Υπερβολικές οι προβλέψεις για «μαζικά λουκέτα»

Ο πόλεμος απειλεί την οικονομία: Τσουνάμι ύφεσης και ακρίβειας