Στο 1,724 δισ. ευρώ ανέρχεται η ασφαλισμένη αξία για τα σκάφη αναψυχής στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τη νέα έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της και αφορά στα στατιστικά στοιχεία ασφαλίσεων σκαφών αναψυχής 2022.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων – μελών της ένωσης, που αφορά στα πολυασφαλιστήρια συμβόλαια, κατά τη διάρκεια του 2022 εκδόθηκαν 11.166 συμβόλαια, ενώ καταγράφηκαν ακόμη 28.494 αυτόνομα συμβόλαια κάλυψης αστικής ευθύνης, μέρος των οποίων παρέμεινε σε ισχύ και εντός του 2023.

Η συνολική ασφαλισμένη αξία των πολυασφαλιστηρίων συμβολαίων έφτασε το 1,72 δισ. ευρώ, η συνολική ασφαλισμένη αξία των επαγγελματικών σκαφών με πλήρωμα έφτασε τα 672,5 εκατ. ευρώ και η συνολική ασφαλισμένη αξία των επαγγελματικών σκαφών χωρίς πλήρωμα έφτασε τα 215,9 εκατ. ευρώ.

Κυρίαρχη μορφή διαμεσολάβησης στις ασφαλίσεις σκαφών αναψυχής ήταν η μη αποκλειστική συνεργασία με πράκτορες (66,4% του συνόλου της παραγωγής ασφαλίστρων του κλάδου), ακολουθούμενη από τη συνεργασία με τους μεσίτες ασφαλίσεων (20,6% αντίστοιχα).

Ζημιές – αποζημιώσεις

Για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που είχαν εκδοθεί το 2022 δηλώθηκαν 379 ζημιές εντός του 2022. Πληρώθηκαν αποζημιώσεις ύψους 0,7 εκατ. ευρώ εντός του 2022, ενώ στις 31 Δεκεμβρίου 2022 σχηματίστηκε απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων 3,3 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι οι δηλωθείσες ζημίες και το απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων αφορούν στην αρχική εκτίμηση του πρώτου έτους (έτους έκδοσης ασφαλιστηρίου συμβολαίου 2022).

Τόσο το πλήθος των ζημιών, όσο και το τελικό ποσό της αποζημίωσης των συμβολαίων αυτών θα διαφέρει όταν προστεθεί η μεταγενέστερη πληροφόρηση για τα συμβόλαια του συγκεκριμένου έτους, που δεν ήταν διαθέσιμη κατά τη σύνταξη της αναφοράς, μέχρι και τη λήξη όλων των συμβολαίων που είχαν εκδοθεί εντός του έτους.

Διαβάστε ακόμη

Στις αγορές με senior preferred ομόλογο βγαίνει η Alpha Bank – Στόχος 400 εκατ. ευρώ

Ολα όσα συμβαίνουν μέσα στο ΜΙΤ – Ποιοι γίνονται δεκτοί, τα δίδακτρα και τα ασύλληπτα εργαστήρια

Airbus: Παραγγελία – ρεκόρ από την ινδική IndiGo για 500 αεροπλάνα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ