search icon

Οικονομία

ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, ΟΠΕΚΑ, συντάξεις Μαΐου: Πότε καταβάλλονται στους δικαιούχους – Oι πληρωμές για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Πότε θα καταβληθούν από κάθε Ταμείο

Ο προγραμματισμός των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ, τον ΟΠΕΚΑ και τον ΟΑΕΔ, για την περίοδο 18-22 Απριλίου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων την καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Μαΐου και της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, δικαιούχους αναπηρικών επιδομάτων ΟΠΕΚΑ, δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και δικαιούχους επιδόματος παιδιού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θα καταβληθούν συνολικά πάνω από 2,4 δισ. ευρώ σε πάνω από 5 εκατομμύρια δικαιούχους.

Ειδικότερα:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ, την περίοδο 18-22 Απριλίου, θα γίνουν οι ακόλουθες προγραμματισμένες καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

Έκτακτες πληρωμές

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο e-ΕΦΚΑ, τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 634.000 χαμηλοσυνταξιούχων η έκτακτη οικονομική ενίσχυση Πάσχα, ύψους 200 ευρώ. Σημειώνεται ότι στον αριθμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι συνταξιούχοι εκείνοι που λαμβάνουν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016 (ανάπηροι πολέμου, καλλιτέχνες, κλπ).

2. Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου την έκτακτη ενίσχυση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση, ως εξής:

3. Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

Διαβάστε ακόμα:

Μικρά και μεγάλα ακίνητα στο σφυρί από τις παλιές… δόξες του ΧΑ: Θεμελιοδομή, Ράδιο Κορασίδης, ΑΤΛΑΝΤΙΚ, AA Holdings

Η επόμενη μέρα για τις ιχθυοκαλλιέργειες – Τα deals και οι επενδύσεις

Το βαθύ πουγκί της Cosmote, ο αρπαγμένος Φέσσας και ο θυμωμένος Προκοπίου, το ερείπιο της Famar και η αποζημίωση στην Ελλάκτωρ

Exit mobile version