Εν έτει 2022 και εν μέσω ενεργειακής κρίσης και οι τιμές στα ενοίκια έχουν εκτοξευτεί στα ύψη σύμφωνα με έρευνες. Μάλιστα την ανηφόρα έχουν πάρει οι τιμές των ενοικίων στα διαμερίσματα που απευθύνονται σε φοιτητές, ενώ η ζήτηση καταγράφεται σημαντικά αυξημένη τη φετινή χρονιά.

Πλέον, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιλέγουν να βάλουν τα διαμερίσματα τους σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν λιγότερα διαθέσιμα προς ενοικίαση.

Πρώτη στη λίστα με τις υψηλότερες τιμές στη φοιτητική στέγαση είναι η Αθήνα, καταγράφοντας την τελευταία πενταετία αύξηση ενοικίων που φτάνει στο 53,10%.

Από την άλλη, ο Βόλος αποτελεί την πόλη με τις χαμηλότερες τιμές ενοικίασης για φοιτητικά διαμερίσματα σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας πιστοποιημένων εκτιμητών, Geoaxis.

Συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο του 2017 οι ζητούμενες τιμές αυξήθηκαν κατά μέσο όρο σε ποσοστό 44,4%, στις 6 περιοχές μελέτης της Geoaxis και συγκεκριμένα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Ηράκλειο Κομοτηνή.

Παράλληλα το επίπεδο της αύξησης των ζητούμενων μισθωμάτων σε σχέση με πέρσι είναι διψήφιο και προσδιορίζεται μεσοσταθμικά στο 14,4%.

Διαβάστε ακόμη:

Σπριντ για δόσεις 2,7 δισ. ευρώ από Θεσμούς και Tαμείο Aνάκαμψης

Οι ευρωπαϊκές ελπίδες για τον πόλεμο, ο… μεσάζων που (παρά ταύτα) έγινε υπουργός, η ξεχασιάρα και το σαφάρι Κάτσου-Γερμανού 

Έγκριση για δύο νέες στρατηγικές επενδύσεις άνω των €287 εκατ. – 1.000 νέες θέσεις εργασίας