Οικονομία

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τους εκπροσώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού

  • newsroom


Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Πότε λήγει η κατάθεση των αιτήσεων

Σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού, η οποία αφορά τους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού.

Η διαδικασία αφορά όσους είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr., ενώ η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα είναι έως τις 15 Μαρτίου και αφορά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι όσοι πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Είναι εγγεγραμμένοι έως και 10 Ιανουαρίου 2021, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
  • Δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και δεν λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ κατά την διάρκεια του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος.
  • Η αποζημίωση καταβάλλεται, μετά από διασταύρωση και έλεγχο των στοιχείων των δικαιούχων. Αρμόδιος φορέας είναι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η καταβολή γίνεται εφάπαξ, με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού

Από σήμερα 3/3/2021 έως και τις 15/3/2021 δίνεται η δυνατότητα υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 στους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr, στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έως και την 10/1/2021, και είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σύμφωνα με το άρθρο 121 του ν. 4764/2020 (Α’ 256), όπως ισχύει, και τη με αρ.οικ.9501/323/2- 3-2021 (Β’ 823) κοινή υπουργική απόφαση.

Διαβάστε ακόμη:

Η Εθνική Τράπεζα «οδηγεί» τη Χαλυβουργική σε ειδική διαχείριση

Χρήστος Οικονόμου: Η TMS Cardif Gas παρέλαβε το 8ο νεότευκτο

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Οι 18χρονοι που «συστήνονται» για πρώτη φορά με την ΑΑΔΕ – Ποιοι εξαιρούνται

Απόρρητο Απόρρητο