Οικονομία

Επίδομα 534 Ιουλίου: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις για αναστολές συμβάσεων εργασίας

  • newsroom


Από 25/7/2021, οι επιχειρήσεις-εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων

Το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» θα είναι διαθέσιμο για υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον Ιούλιο, από την Τετάρτη 21 Ιουλίου και μέχρι τις 24 Ιουλίου. Σε αυτό το διάστημα δηλώνονται οι αναστολές που αφορούν το διάστημα από 1 Ιουλίου 2021 έως και 24 Ιουλίου 2021.

Από τις 25 Ιουλίου 2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για χρονικό διάστημα από 1 Ιουλίου 2021 έως και 24 Ιουλίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις – εργοδότες μπορούν να θέτουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους που έχουν προσληφθεί έως και την 31/3/2021, επίσης πρέπει η επιχείρηση για να κάνει χρήση αυτού του μέτρου να έχει μείωση τζίρου μεγαλύτερη του 70% τον τελευταίο χρόνο.

Επιπλέον, διατηρούν το δικαίωμα να υπαχθούν στο μέτρο και οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, ενώ για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, πέρα από το πιο αυστηρό κριτήριο τζίρου, ισχύει και το κριτήριο ωραρίου εργασίας – οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν ωράριο τουλάχιστον 16 ώρες την εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη:

Έλληνες εφοπλιστές σε θέση μάχης – Ποιοι επενδύουν και πού

Πλειστηριασμοί: Στα αζήτητα η «συστάδα» με τις 14 βίλες στη Μύκονο

Τι αλλάζει στην κτηματογράφηση και πώς επιταχύνονται οι διαδικασίες