Ημέρα πληρωμών η σημερινή για 662.132 δικαιούχους που τέθηκαν σε αναστολή τον Ιανουάριο καθώς και για τους ενταγμένους στο πρόγραμμα ΣΥΝεργασία. Συνολικά θα διατεθούν 313,13 εκατ. ευρώ τα οποία κατανέμονται ως εξής:

1. Για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ανεστάλησαν τον Ιανουάριο του 2021, θα καταβληθούν 306,43 εκατ. ευρώ σε 623.557 δικαιούχους. Οσοι εργαζόμενοι παρέμειναν ολόκληρο τον Ιανουάριο σε αναστολή θα λάβουν το πλήρες ποσό των 534 ευρώ. Διαφορετικά θα δοθεί αναλογία, δηλαδή 17,8 ευρώ ανά ημέρα.

Σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι σε αναστολή προέρχονται από κλειστές με κρατική εντολή επιχειρήσεις, ενώ οι υπόλοιποι δηλώθηκαν σε αναστολή από ανοιχτούς αλλά πληττόμενους βάσει ΚΑΔ εργοδότες.

Περίπου ο ίδιος αριθμός αναστολών είχε δηλωθεί και το Δεκέμβριο, στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι η αγορά παραμένει «διασωληνωμένη» και τα επιδημιολογικά φαινόμενα προς το παρόν δεν αφήνουν περιθώρια για σταδιακή άρση των κρατικών μέτρων στήριξης.

2. Σε εργαζομένους ενταγμένους στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Δεκέμβριο 2020 θα καταβληθούν 5,89 εκατ. ευρώ σε 19.288 δικαιούχους για την πληρωμή οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας

3.Η αναλογία Δώρου Χριστουγέννων για το Δεκέμβριο 2020 στο πλαίσιο του «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» που αφορά σε καταβολή 800.985 ευρώ σε 19.287 δικαιούχους. Οι αριθμοί των δικαιούχων δείχνουν ότι το πρόγραμμα Συν-Εργασία δεν έτυχε της προτίμησης των εργοδοτών σε ευρεία κλίμακα καθώς οι περισσότεροι κάνουν κατ΄ εξακολούθηση χρήση των αναστολών.

4.Σημειώνεται ότι οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 των Επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών μέχρι την 10η Ιανουαρίου 2021 θα καταβληθούν την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021.

Μέχρι σήμερα η χώρα μας έλαβε τα 728 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 2,7 δισ. ευρώ που έχουν εγκριθεί για την Ελλάδα, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις στήριξης της απασχόλησης ενώ διεκδικεί περαιτέρω κονδύλια από το Πρόγραμμα SURE για να συνεχιστούν οι πολιτικές διατήρησης των θέσεων απασχόλησης.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ποιοι γλιτώνουν και ποιοι όχι τα πρόστιμα για τις ΜΥΦ του 2014

Παν. Μονεμβασιώτης: Θέλει να βάλει τη Βενέτης στα ψυγεία των Σούπερ Μάρκετ

Το… νέο κόμμα, το αποκαλυφθέν σαλέ στο Πήλιο και η ζόρικη αδελφή