search icon

Οικονομία

Επίδομα παιδιού: Πότε θα δουν χρήματα οι δικαιούχοι στους λογαριασμούς τους

Ποια είναι η διαδικασία υποβολής αιτήματος για τη χορήγηση του επιδόματος - Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι

H πρώτη δόση του επιδόματος παιδιού θα καταβληθεί στις 31/03 (από τις 30 θα φανούν τα χρήματα στα ΑΤΜ), ενώ η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις πρόκειται να τεθεί τις επόμενες ημέρες σε λειτουργία. Η διάθεσή της θα είναι μέχρι τις 12 Μαρτίου.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Για τη χορήγηση της δόσης του πρώτου διμήνου 2022 θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020.

Επίσης τον Ιούνιο 2022 για πρώτη φορά θα γίνει διασταύρωση στοιχείων για όσα παιδιά φοιτούν σε σχολείο. Έτσι με διασταύρωση στοιχείων μέσω της πλατφόρμας https://myschool.sch.gr/ θα διαπιστωθεί αν κάποιος είναι δικαιούχος.

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων στην υποβολή της αίτησης Α21, ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει τα ακόλουθα (όταν είναι ανοικτή για νέες αιτήσεις):

Πώς υπολογίζεται

βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 (για νέες αιτήσεις) και με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Προσοχή: Για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι αιτούντες μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο του ΟΠΕΚΑ και να διαβάζουν τις συχνές ερωτήσεις και τις σχετικές απαντήσεις που δίδονται από τον οργανισμό και στοχεύουν σε τυχόν διευκρινίσεις γύρω από το Επίδομα Παιδιού.

Διαβάστε ακόμα:

Ρωσικός «βομβαρδισμός» στις αγορές

Επίθεση πωλητών σε Χρηματιστήριο Αθηνών και ευρωαγορές λόγω ουκρανικού

Λαγκάρντ για Ουκρανία: Η ΕΚΤ θα εξασφαλίσει ομαλές συνθήκες ρευστότητας και πρόσβαση των πολιτών σε μετρητά

Exit mobile version