Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης με τη πλατφόρμα του myΘέρμανση να μένει ανοικτή για αιτήσεις έως τις 9 Δεκεμβρίου, ενώ η πρώτη δόση να έχει προγραμματιστεί να δοθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 940.000 πολίτες έχουν υποβάλει, μέχρι στιγμής, αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr/mythermansi), όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράλληλα, όπως σημείωσε ο υπουργός, «οι δικαιούχοι θα λάβουν την ενίσχυση που τους αναλογεί σε 3 δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα καταβληθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου 2022».

Όπως εξήγησε ο Χρήστος Σταϊκούρας, «οι παλαιοί δικαιούχοι δύνανται να λάβουν ως προκαταβολή το συνολικό ποσό του επιδόματος θέρμανσης που τους είχε καταβληθεί κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο. Η προκαταβολή θα συμψηφίζεται με τις επόμενες καταβολές του επιδόματος».

Ακόμη,  τόνισε ότι «από τις 14 Οκτωβρίου 2022, η κυβέρνηση έχει μειώσει το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης για τους καταναλωτές, χορηγώντας επιδότηση ύψους 25 λεπτών ανά λίτρο στην αντλία. Με τις παρεμβάσεις αυτές, που συνολικά ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνουμε ότι βρισκόμαστε σταθερά δίπλα στα νοικοκυριά, και κατά την παρούσα, ενεργειακή, κρίση».

Επισημαίνεται ότι τα εισοδηματικά όρια για τη χορήγηση του φετινού επιδόματος θέρμανσης έχουν αυξηθεί στις 16.000 ευρώ για τους άγαμους και στις 24.000 ευρώ για τους έγγαμους, προσαυξημένα κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Παράλληλα, το επίδομα έχει αυξηθεί από 300 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο με βαθμο-ημέρες, σε 350 ευρώ.

Επιπλέον, όσοι δικαιούχοι καταναλώσουν, για πρώτη φορά φέτος, πετρέλαιο ή υγραέριο ή άλλες μορφές καυσίμων, πλην φυσικού αερίου, δικαιούνται διπλάσιου επιδόματος. Έτσι, νέοι δικαιούχοι που δεν χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και παλαιοί δικαιούχοι που παύουν να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και το αντικαθιστούν με μία από τις λοιπές επιδοτούμενες καύσιμες ύλες ή με τηλεθέρμανση, μπορούν να λάβουν επίδομα ύψους έως 1.600 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτή είναι η πιο αυθεντική εμπειρία φαγητού στην Ελλάδα: Η ταβέρνα που εκθειάζουν τα μεγάλα ξένα media 

Lloyd’s Awards 2022: Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της ελληνικής ναυτιλίας (pics)