Οικονομία

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Εκτός λειτουργίας μέχρι τις 18:00 η πλατφόρμα

  • newsroom


Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ - Χθες είχε ανοίξει η πλατφόρμα παρέχοντας τη δεύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις να υποβάλλουν την αίτησή τους

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνει έως τις 18:00 το απόγευμα η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ “Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Εκτός λειτουργίας στις 3-2-2021 από 00:00 έως 18:00”

Σημειώνεται ότι από χθες Τρίτη 2 Φεβρουαρίου είχε ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να δοθεί η «δεύτερη ευκαιρία» στις επιχειρήσεις που δεν κατέθεσαν τα σχετικά για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της «επιστρεπτέας προκαταβολής 5» να υποβάλουν αιτήσεις.

Στην ουσία αντιμετωπίζονται έτσι περιπτώσεις επιχειρήσεων, οι οποίες αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, επειδή εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, παρότι δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους στη σχετική εφαρμογή της πλατφόρμας «myBusinessSupport».

Προϋπόθεση είναι έως την 19η Ιανουαρίου 2021 να δήλωσαν στοιχεία εσόδων στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Τα Έσοδά μου» που λειτουργεί στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ.

Επίσης από από χθες μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις και νέες επιχειρήσεις, οι οποίες πραγματοποίησαν έναρξη εργασιών την περίοδο από 1 Νοεμβρίου 2019 – 29 Φεβρουαρίου 2020 ή από 1 Αυγούστου 2020-31 Οκτωβρίου 2020 και ανήκουν στους πληττόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), δηλαδή λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός, μεταφορές και άλλοι κλάδοι που ήταν κλειστοί με κρατική εντολή την εν λόγω περίοδο), ανεξαρτήτως του κύκλου εργασιών τους ή των ακαθάριστων εσόδων τους.

Διαβάστε ακόμα:

Έρχονται 3+1 ανατροπές για διαχειριστές και ιδιοκτήτες ακινήτων

O 11χρονος που έβγαλε χρήματα με το ξεπούλημα των μετοχών και ο μεγιστάνας που λάτρεψε το «κόλπο» της Reddit

Nike: Μένουμε στην Ελλάδα – Αλλάζουμε στρατηγική