search icon

Οικονομία

Εστίαση: Συνάντηση με Βορίδη και Πέτσα – Ποια αιτήματα έθεσε ο κλάδος

Υποχρεωτική απαλλαγή από τα τέλη καταλήψεων κοινοχρήστων χώρων των δήμων και των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, ζήτησαν μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης

Τα θέματα που αφορούν στην ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτιστικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιώργος Καββαθάς, μαζί με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣΕ, οι εκπρόσωποι του κλάδου αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στα εξής:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Στ. Πέτσας συμφώνησε να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για την επίλυση των ζητημάτων που τέθηκαν από τους εκπροσώπους των ΠΟΕΣΕ και ΕΕΑ.

Παράλληλα, έγινε αναφορά σε άλλα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της εστίασης, όπως αλλαγή του ΠΔ 180/79 για τη σφράγιση των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ), τα δημοτικά τέλη, τα υπέρογκα πρόστιμα και προσαυξήσεις αυτών.

Μάλιστα, συμφωνήθηκε τις επόμενες ημέρες να υπάρξει και νέα συνάντηση με τον Μ. Βορίδη, με στόχο την επίλυση και αυτών των θεμάτων .

Διαβάστε ακόμη

Εξελίξεις για τη Ναυτιλία: Πρέπει να μειωθούν δραματικά οι εκπομπές ρύπων

Γεωργιάδης για Ελληνικό: Το χρονοδιάγραμμα τηρείται και η μεταβίβαση θα γίνει τις επόμενες μέρες

Έλον Μασκ: Το νέο διαστημοδρόμιο της Space-X έχει όνομα ελληνικό

 

Exit mobile version