Επενδύσεις

Γεωργιάδης για Ελληνικό: Το χρονοδιάγραμμα τηρείται και η μεταβίβαση θα γίνει τις επόμενες μέρες

  • newsroom


Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε επίσης ότι αυτήν την εβδομάδα πιθανόν θα βγει χρονοδιάγραμμα για τα κέντρα διασκέδασης

«Tο χρονοδιάγραμμα τηρείται και η μεταβίβαση θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες», είπε για την επένδυση στο Ελληνικό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην επίσκεψη Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών «είπε πράγματα που είναι ανιστόρητα και παραβιάζουν τη συνθήκη της Λωζάνης. Είναι υποχρεωμένος να σέβεται τη συνθήκη».

Ακόμη, επισήμανε ότι αυτήν την εβδομάδα πιθανόν θα βγει χρονοδιάγραμμα για τα κέντρα διασκέδασης και πως εντός του μήνα εκτιμά ότι «θα φτάσουμε στο 50% της ανοσίας και τότε θα μπορούν να ανοίξουν».

Όπως ανέφερε ο υπουργός, τα κρούσματα αποκλιμακώνονται, αλλά με αργό ρυθμό.

Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις χρηματοδοτικές ενισχύσεις που θα δοθούν στις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις. Σε ό,τι αφορά την εστίαση, είπε ότι έχουν εκκαθαριστεί 7.360 αιτήσεις και 75,9 εκατ. έχουν δοθεί, ενώ εκκρεμούν 15.800 αιτήσεις ακόμα. «Πάει καλά το πρόγραμμα», τόνισε.

Για την πλατφόρμα για τα γυμναστήρια και τους παιδότοπους, ο υπουργός επισήμανε ότι η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, καθώς οι δικαιούχοι θα χρειαστεί να παραθέσουν μόνο 3 δικαιολογητικά -την άδεια, το Ε3 και την υπεύθυνη δήλωση του ΕΣΠΑ. Η χρηματοδοτική ενίσχυση φτάνει έως τις 18.000 ευρώ.

Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα για τον τουρισμό.

Επίσης, σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, θα δοθεί χρηματοδοτική ενίσχυση στις σχολές χορού, οι οποίες ανοίγουν στις 15 Ιουνίου.

Τόνισε δε ότι αύριο, 1η Ιουνίου, ξεκινάει η πλατφόρμα του νέου εξωδικαστικού συμβιβασμού. «Το νέο σύστημα δεν έχει εμπλοκή υπαλλήλων, είναι όλο ηλεκτρονικό», εξήγησε, προσθέτοντας ότι προχωράει αυτόματα σε κούρεμα, εφόσον οι δικαιούχοι πληρούν τις προϋποθέσεις.

Διαβάστε ακόμη

Εξελίξεις για τη Ναυτιλία: Πρέπει να μειωθούν δραματικά οι εκπομπές ρύπων

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Ανάπτυξη 3,8% το 2021 και 5,0% το 2022

Voucher 200 ευρώ: Πότε θα ξεκινήσει ο β’ κύκλος για τις αιτήσεις