Διεθνή

Έλον Μασκ: Το νέο διαστημοδρόμιο της Space-X έχει όνομα ελληνικό

  • newsroom


Στις αρχές του 2021, ο Έλον Μασκ αγόρασε δύο πετρελαϊκές πλατφόρμες, με σκοπό να τις μετατρέψει σε πλωτά διαστημοδρόμια εκτόξευσης για το SpaceX Starship

Ελληνικό όνομα έδωσε ο Έλον Μασκ στο νέο διαστημοδρόμιο της SpaceX, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή και δεν αποκλείεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέσα στο επόμενο έτος.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Έλον Μασκ στο Twitter, η πλωτή πλατφόρμα από την οποία θα εκτοξεύονται τα διαστημικά οχήματα της SpaceX με προορισμό τον πλανήτη Άρη, ονομάζεται Δείμος.

Στην ελληνική μυθολογία, ο Δείμος αποτελεί την προσωποποίηση του τρόμου. Οι Αρχαίοι Έλληνες τον θεωρούσαν γιο του Άρη και της Αφροδίτης ή της Κυθέρειας, ενώ σύμφωνα με άλλη εκδοχή ήταν γιος του Πολέμου και αδελφός του Κυδοίμου.

Επίσης, ήταν αδελφός του Φόβου, που αποτελούσε την προσωποποίηση του φόβου, και μαζί του συνόδευε τον πατέρα του στα πεδία των μαχών. Οι μορφές του κοσμούσαν τις περίφημες ασπίδες του Αγαμέμνονα και του Αχιλλέα.

Εξάλλου, στις αρχές του 2021, ο Έλον Μασκ αγόρασε δύο πετρελαϊκές πλατφόρμες, με σκοπό να τις μετατρέψει σε πλωτά διαστημοδρόμια εκτόξευσης για το SpaceX Starship.

Ο Δείμος έχει δώσει το όνομά του και στον μικρότερο από τους δύο δορυφόρους του πλανήτη Άρη.

Τον δορυφόρο, που επίσης ονομάζεται Άρης ΙΙ, ανακάλυψε ο Αμερικανός αστρονόμος Έιζαφ Χωλ στις 12 Αυγούστου 1877, σε παρατήρηση που έγινε από το Αστεροσκοπείο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (US Naval Observatory) στην Ουάσινγκτον περίπου στις 2:48 τοπική ώρα.

Ο δεύτερος δορυφόρος του Άρη είναι ο Φόβος.

Διαβάστε ακόμα:

Τουρισμός για όλους: Αυξάνονται οι δικαιούχοι και τα ξενοδοχεία για δωρεάν διακοπές

Voucher 200 ευρώ: Πότε θα ξεκινήσει ο β’ κύκλος για τις αιτήσεις

ΔΕΗ: Προσφέρει στους κατοίκους το 5% των έργων σε Μεγαλόπολη και Δ. Μακεδονίας