search icon

Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Οι 18χρονοι που «συστήνονται» για πρώτη φορά με την ΑΑΔΕ – Ποιοι εξαιρούνται

Ποιοι 18χρονοι πρέπει να κάνουν φορολογική δήλωση

Πρόκειται για τους νέους που συμπλήρωσαν τα 18 έτη ηλικίας εντός του 2020, πολλοί εκ των οποίων θα κληθούν να υποβάλλουν την πρώτη τους φορολογική δήλωση.

Η υποχρέωση, ωστόσο, δεν αφορά όλους τους 18άρηδες. Φορολογική δήλωση -ξεχωριστή από τους γονείς τους– θα πρέπει να υποβάλλουν οι νέοι που έχουν να δηλώσουν οποιοδήποτε πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα εντός του 2020.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Eιδικότερα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, νέος ή νέα που έχει συμπληρώσει τα 18 έτη ηλικίας εντός του προηγούμενου έτους υποχρεούται φέτος να υποβάλει ξεχωριστή φορολογική δήλωση, εφόσον:

Προσοχή: Οι νέοι που υποχρεούνται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση και δεν έχουν ΑΦΜ, θα μπορούν να το λάβουν μέσω του aadelive.

Η υποβολή γίνεται υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου.

Ποιοι εξαιρούνται

Από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης εξαιρούνται οι 18χρονοι που δεν εμφάνισαν καθόλου εισοδήματα ή περιουσιακά στοιχεία που αποτελούν τεκμήρια (κατοικία, αυτοκίνητο κ.οπ) εντός του 2020, εφόσον φιλοξενήθηκαν σε σπίτια γονέων, άλλων συγγενών ή φίλων, ή εφόσον είναι φοιτητές και λόγω σπουδών διαμένουν με ενοίκιο σε άλλη πόλη από αυτήν στην οποία ζουν οι γονείς τους.

Διαβάστε ακόμη:

Εν αναμονή του ΣτΕ – μετά από προσφυγή του δήμου – οι Άραβες του Αστέρα για το 5* project στη Μύκονο

Τιτλοποιήσεις €31,3 δισ. «σήκωσε» ο «Ηρακλής» – Την Παρασκευή το επίσημο αίτημα για την 18μηνη παράταση

Τζιμ Γιαννόπουλος: Έτσι μπορεί η Ελλάδα να εξελιχθεί σε πραγματικό «κρίκο» του Χόλιγουντ

Exit mobile version