Τα ψηφιακά επιτεύγματα του κράτους του Ισραήλ, αλλά και το πως αυτά μπορούν να επηρεάσουν θετικά τη ζωή των πολιτών ανέπτυξε, η Υπουργός Κοινωνικής Ισότητας της χώρας, κα Gila Gamliel, στην τελετή έναρξης του Delphi Economic Forum, καθώς η ομιλία της είχε θέμα: «Ψηφιακή επανάσταση για μια καλύτερη κοινωνία».

«Ζούμε σε ιστορικούς καιρούς, ψηφιακού και τεχνολογικού μετασχηματισμού, ο οποίος μας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε τις ζωές των ανθρώπων και να συνδέσουμε τα έθνη. Η συνεργασία μας με την Ελλάδα και την Κύπρο είναι πολυεπίπεδη και πλέον μπορεί να επεκταθεί και στην τεχνολογία», τόνισε.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση του Ισραήλ, ψηφιοποιεί πλέον τα πάντα έχοντας ως όραμα, η κοινωνία να προοδεύει και να προχωρά χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω της. Αναφέρθηκε στο πως η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τον τον τομέα της Παιδείας, φέρνοντας πως παράδειγμα πως περίπου 150 χιλιάδες φοιτητές παρακολουθούν τα ψηφιακά σεμινάρια των πανεπιστημίων της χώρας της, ανάμεσά τους μάλιστα και 400 Έλληνες, ενώ το 10% του συνολικού αριθμοί είναι νέοι από τις αραβικές χώρες.

Στο πλαίσιο της μείωσης του κοινωνικού χάσματος, αλλά και της βελτίωσης των υπηρεσιών προς τους πολίτες, η κα Gamliel είπε πως το Ισραήλ προχωρά σε ένα πρόγραμμα ψηφιακής Υγείας το οποίο θα κοστίσει 12 εκατομμύρια δολάρια, μέσα από το οποίο θα προσφέρει εξατομικευμένη φαρμακευτική αγωγή με βάση τα γεντικά χαρακτηριστικά του ασθενούς και των συγγενών τους, επιδιώκοντας να προλαμβάνει τις αρρώστιες, αντί να τις θεραπεύει.

Ένας άλλος στόχος της νέας ψηφιακής τεχνολογίας, είναι να συνδέσει απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές με τα μεγάλα αστικά κέντρα, λέγοντας πως αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να βρει εφαρμογή και στην Ελλάδα, ώστε κάθε μικρή πόλη να γίνει μια «έξυπνη» πόλη και να απολαμβάνει υπηρεσίες μεγάλων μητροπόλεων.

Τέλος, κατέληξε λέγοντας πως: «Οι ιστορικοί θα παρακολουθήσουν την πορεία μας, ως ένα start-up έθνος, το οποίο θα πρωταγωνιστήσει ώστε να υπάρχει ειρήνη στην περιοχή μας».