Μ. Τετάρτη, οι πολίτες θα δούνε στους λογαριασμούς τους το επίδομα ακριβείας το οποίο αφορά το ένα τρίτο των Ελλήνων, συγκεκριμένα σε 3,2 εκατομμύρια Έλληνες, δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στο Mega.

Πρόκειται για τους χαμηλοσυνταξιούχους, (όσοι λαμβάνουν μηνιαίως κάτω από 600 ευρώ), τους ανασφάλιστους υπερήλικες, τα άτομα με αναπηρία που λαμβάνουν και το αντίστοιχο επίδομα.

«Στόχος της κυβέρνησης αυτής είναι πολύ συγκεκριμένα να πηγαίνουμε στους πιο ευάλωτους, έτσι δεν πήγαμε σε οριζόντιο μέτρο, πήγαμε στο 1/3 του πληθυσμού, στους πιο ευάλωτους» επισήμανε η υφυπουργός.

Αναφορικά με τα έκτακτα βοηθήματα στις οικογένειες με παιδιά η κυρία Μιχαηλίδου είπε πως θα το λάβουν 1.1 εκατομμύρια οικογένειες με παιδιά και όσοι γονείς δεν πρόλαβαν να κάνουν την αίτηση έως τις 11 Μαρτίου μπορούν να το κάνουν ως το τέλος του χρόνου και να λάβουν το επίδομα αναδρομικά.

Η υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στη νέα χρηματοδότηση του υπουργείου που αφορά κατασκηνώσεις για τα παιδιά μέσα στον αστικό ιστό, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι γονείς που δουλεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Διαβάστε ακόμη: 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Έχω ψάξει θανατηφόρες ουσίες – Δεν ήξερα τι είναι η κεταμίνη (vids)

Η Σερένα Γουίλιαμς κυνηγά το ρεκόρ όλων των εποχών: 24 τίτλοι single Grand Slam 

«Φρενάρει» η αγορά ακινήτων, όχι όμως και οι τιμές (πίνακες)