Από 9,69 ευρώ/κιλό ξεκινούν πλέον οι τιμές του αρνιού στο «Καλάθι του Πάσχα», ενώ έως μισό ευρώ φθηνότερα διατίθεται το κατσίκι, με βάση τις νέες χαμηλότερες τιμές που ανακοίνωσαν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε:

«Νέες χαμηλότερες τιμές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» σε όλες τις αλυσίδες από σήμερα. Ο ανταγωνισμός λειτουργεί υπέρ των καταναλωτών, όσο και να φωνάζουν ορισμένοι. Είμαι υπερήφανος που με την πολιτική μας πετύχαμε τελικά χαμηλότερες τιμές από το 2019!».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση:

  •  η μεγαλύτερη μείωση στην ισχύουσα σήμερα τιμή συγκριτικά με την αρχική της περασμένης Τετάρτης 5 Απριλίου ανέρχεται στα 96 λεπτά/κιλό,
  • στις 11 από τις 13 αλυσίδες σούπερ μάρκετ που μετέχουν στην πρωτοβουλία για το «Καλάθι του Πάσχα», η τιμή του αρνιού είναι έως 9,99 ευρώ/κιλό,
  • ενώ στο σύνολο των αλυσίδων η τιμή του κατσικιού δεν υπερβαίνει τα 10,99 ευρώ/κιλό.

Το πρωί της Μ. Τρίτης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης πρόκειται να επισκεφθούν την Κεντρική Αγορά της Αθήνας (Βαρβάκειος).

Διαβάστε ακόμη:

Πετρέλαιο: Τι θα γίνει με την τιμή του «μαύρου χρυσού» – Οι προβλέψεις και οι ανησυχίες για ύφεση (πίνακες)

Τιτανομαχία Μπέζος – Μασκ για το δορυφορικό Ιντερνετ στην Ελλάδα

Γιατί περνούν ξανά στο δημόσιο το 61,3% της ΕΥΔΑΠ και το 74% της ΕΥΑΘ