search icon

Οικονομία

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Πότε λήγει η προθεσμία για αιτήσεις (vid)

Τα νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα, εφόσον πληρούν αθροιστικά συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια καθώς και κριτήρια διαμονής

Τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης για τα ευάλωτα νοικοκυριά, προκειμένου να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Ειδκότερα, η διαδικασία ξεκίνησε από την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ, με τους κωδικούς του taxisnet, για να ενημερωθούν.

Οι δικαιούχοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο ΚΟΤ – Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο – κάθε χρόνο και κάθε φορά εντός δυο μηνών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων προκειμένου να γίνει επανέλεγχος των προϋποθέσεων ένταξης.

Με την παρέλευση διμήνου από τη λήξη της διορίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων, όσοι από τους εν ενεργεία δικαιούχους δεν έχουν υποβάλλει νέα αίτηση, θα απορρίπτονται αυτόματα από το ΚΟΤ.

Η αίτηση υποβάλλεται από τον υπόχρεο υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του νοικοκυριού, ή τη σύζυγό του με απαραίτητη προϋπόθεση η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας να είναι ήδη στο όνομά του ή της συζύγου του.

Επισημαίνεται πως στην πρώτη κατηγορία (ΚΟΤ-Α) υπάγονται όσοι πληρούν τα κριτήρια λήψης του ΚΕΑ. Στο σύνολο του τιμολογίου εκτιμάται ότι η έκπτωση φτάνει το 70%. Στη δεύτερη (ΚΟΤ-Β) υπάγονται όσοι πληρούν κριτήρια αντίστοιχα με εκείνα που ορίστηκαν για τη λήψη Κοινωνικού Μερίσματος, ενώ στο σύνολο του τιμολογίου η έκπτωση διαμορφώνεται περί το 35%.

Πώς γίνεται η ένταξη στο ΚΟΤ

Διαβάστε ακόμη:

Χρέη πανδημίας: 36-72 δόσεις και σε οφειλές που δεν είχαν μπει σε αναστολή

To 2022 ξεκινά το νέο mega project των 100 εκατ. ευρώ στο Φάληρο

Γιατί οι εφοπλιστές με δεξαμενόπλοια ποντάρουν στο ακριβό φυσικό αέριο

Exit mobile version