search icon

Οικονομία

Κοινωνικό Τιμολόγιο: Δείτε εάν είστε δικαιούχος – Μέχρι πότε η προθεσμία για αιτήσεις

Για την ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν αίτηση στον ιστότοπο της ΗΔΙΚΑ με τους κωδικούς TAXISnet

Νέα αίτηση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο θα πρέπει να υποβάλλουν στην ΗΔΙΚΑ, οι παλαιοί δικαιούχοι προκειμένου να λάβουν εκ νέου την επιδότηση.

Έως τις 31 Οκτωβρίου του 2022 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση για να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, Κ.Ο.Τ. Υπενθυμίζεται ότι για να ενταχθεί ένας καταναλωτής στο ΚΟΤ θα πρέπει:

Επίσης επισημαίνεται πως επιδότηση 485 ευρώ/MWh έχουν για τον μήνα Οκτώβριο τα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και απορροφάται σχεδόν το 100% της αύξησης, όπως γνωστοποίησε πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Πώς γίνεται η αίτηση – Δείτε εάν είστε δικαιούχος

Οι πολίτες που θέλουν να δουν εάν είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου ΔΕΗ (ΚΟΤ) θα πρέπει να μπουν στην ΗΔΙΚΑ για να κάνουν την αίτηση.

Οι αιτήσεις του ΚΟΤ και του Μητρώου Ευάλωτων Πελατών ελέγχονται βάσει της φορολογικής δήλωσης 2021, όσον αφορά τα εισοδήματα και τη σύνθεση του νοικοκυριού και της τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ (2021), όσον αφορά την ακίνητη περιουσία.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα για να διαπιστώσουν εάν είναι δικαιούχοι ΚΟΤ:

Διαβάστε ακόμη:

Μέγαρο Μαξίμου: Ο «οδικός χάρτης» για τους επόμενους κρίσιμους μήνες σε ενεργειακά, Τουρκία και εκλογές

Πώς θα είναι τα πρώτα 1.500 σπίτια και οι 5+1 γειτονιές στο Ελληνικό (pics)

Brain drain στη Ρωσία λόγω του πολέμου

 

Exit mobile version