Οικονομία

Κορκίδης: Τα self test ένα σοβαρό βήμα για την επόμενη μέρα στο λιανεμπόριο

  • newsroom


Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς τόνισε ότι το λιανεμπόριο ακολούθησε όλα τα μέτρα προστασίας με θρησκευτική ευλάβεια

Σε δηλώσεις για τα self test και τη χρήση τους από τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, προκειμένου να ξεπεράσει ο κλάδος όσα υπέστη από την πανδημία, προχώρησε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου ΑττικήςΒασίλης Κορκίδης.

«Η καθιέρωση υποχρεωτικής διενέργειας των self test και στους εργαζομένους του λιανεμπορίου είναι ένα ακόμα σοβαρό βήμα της μεταβατικής περιόδου προς την επόμενη ημέρα», δήλωσε ο Β. Κορκίδης.

Όπως είπε, όταν συμβεί αυτό, θα πρόκειται για «την ημέρα που πλέον δεν θα χρειαστεί το λιανεμπόριο να υποστεί τα όσα υπέστη εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας».

Τόνισε δε ότι «άξιο υπενθύμισης είναι το γεγονός ότι μέχρι σήμερα τα όποια μέτρα προστασίας προτάθηκαν από τους λοιμωξιολόγους και υιοθετήθηκαν από την πολιτεία, ακολουθήθηκαν με θρησκευτική ευλάβεια από το λιανεμπόριο, που αναμένει την δική του “ανάσταση” ενόψει της Πασχαλινής αγοράς.

»Θέλουμε το λιανεμπόριο να λειτουργήσει με ασφάλεια, ενώ παράλληλα ευελπιστούμε στη σταδιακή αλλά γρηγορότερη χαλάρωση των μέτρων με παράλληλη επιτάχυνση των εμβολιασμών».

Διαβάστε ακόμη

Μικρολίμανο: Πώς θα μεταμορφωθεί η γραφική περιοχή μετά την ανάπλαση

Ψηφιακό «πράσινο» πιστοποιητικό: Υπό εξέταση η πρόταση της Επιτροπής την Τρίτη

Lamda Development: Δεν θα κατεδαφιστεί ο Υδατόπυργος – Εντάσσεται στην επένδυση του Ελληνικού

 

Απόρρητο Απόρρητο