Οικονομία

«Κουρεμένα» ενοίκια: Τέλος χρόνου για διορθώσεις στις δηλώσεις COVID 

  • Κωστής Πλάντζος


Τέλη Αυγούστου νέες πληρωμές

Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για αρχικές  ή τροποποιητικές δηλώσεις Covid προκειμένου οι ιδιοκτήτες να εισπράξουν τις αποζημιώσεις για ενοίκια που δεν κατεβλήθηκαν από πληττόμενους μισθωτές. Θα μπορέσουν έτσι να δηλώσουν  ή να διορθώσουν τον αριθμό ΙΒΑΝ του λογαριασμού του στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του myTAXISnet, ώστε να καταστεί εφικτή η καταβολή των αποζημιώσεων σε αυτούς.

Επίσης μέχρι σήμερα μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις COVID και για τους μήνες για τους οποίους έλαβαν προκαταβολή αποζημίωσης, αλλιώς θα κληθούν να τις επιστρέψουν.

Μετά την υποβολή των δηλώσεων θα ακολουθήσει επεξεργασία των στοιχείων  προκειμένου το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου η ΑΑΔΕ να πιστώσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων τα αντίστοιχα ποσά.

Υπεκμισθώσεις

Λήγει σήμερα επίσης και η προθεσμία υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων για υπεκμισθώσεις με πολλά ακίνητα για το 2020 και το 2021, αλλά και αρχικών δηλώσεων COVID από εκμισθωτές σε αλυσίδες υπεκμισθώσεων για τις οποίες δεν έχει υποβληθεί δήλωση COVID για το 2020.

Αναλυτικότερα, δήλωση Covid για υπεκμισθώσεις ακινήτων μπορούν να υποβάλουν οι εκμισθωτές, οι οποίοι  δεν υπέβαλαν Δήλωση Covid για τους μήνες Μάρτιο 2020 μέχρι και Δεκέμβριο 2020. Για τους μήνες Μάρτιο 2020 κι εφεξής, σε περιπτώσεις υπεκμισθώσεων περισσότερων ακινήτων που περιέχονται σε μία Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης του αρχικού εκμισθωτή, οι υπεκμισθωτές καλούνται να υποβάλουν τροποποιητικές Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης, ώστε να προσδιορίσουν ποια από τα ακίνητα υπεκμισθώνουν περαιτέρω στους υπομισθωτές τους.

Σήμερα ολοκληρώνεται και η προθεσμία δήλωσης της λύσης των Δηλώσεων Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας που είχαν λυθεί μέχρι την 12/6/2020.

Η ΠΟΜΙΔΑ πάντως έχει ζητήσει να παραμείνει ανοικτή η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για διορθώσεις, για να μην αποκλειστούν δικαιούχοι από αποζημιώσεις που δικαιούνται για “κουρεμένα” ενοίκια.

Διαβάστε ακόμη:

διαΝΕΟσις: Όφελος 2,8 δισ. σε βάθος δεκαετίας από την ανάπτυξη των τουριστικών λιμένων στην Ελλάδα (πίνακας)

Λ. Μπόμπολας: Φεύγω από το σπίτι μου με υπερηφάνεια  αλλά και με πίκρα – Η επιστολή προς τους εργαζόμενους

Η αιολική βιομηχανία καλεί τους G20 να επιταχύνουν την ανάπτυξη των ΑΠΕ