Μετά τα drones που καταγράφουν live τις εξορμήσεις ελεγκτών (συχνά υποδυόμενοι τους… τουρίστες) σε στεριά και θάλασσα, κάμερες βάζει η ΑΑΔΕ και στους φορολογικούς ελέγχους εντός ή εκτός των επαγγελματικών εγκαταστάσεων των φορολογουμένων.

Οι ελεγχόμενοι θα ξέρουν ότι καταγράφονται με κάμερες για λόγους διαφάνειας. Για οτιδήποτε διαμειφθεί μεταξύ τους (από φωνές μέχρι «φακελάκια»), το οπτικοακουστικό υλικό θα φυλάσσεται για έξι μήνες και μετά θα καταστρέφεται.

Πλέον, όμως, μπορούν να καταγράφονται και οι προγραμματισμένες συναντήσεις των ελεγκτών με τους φορολογούμενους στα γραφεία της ΑΑΔΕ. Στην περίπτωση αυτή το υλικό θα διατηρείται για πέντε χρόνια.

Στην ίδια λογική, στα νέα της κτίρια η ΑΑΔΕ έχει δημιουργήσει και «γυάλινες αίθουσες» για να γίνονται οι συναντήσεις με τους φορολογούμενους αντί στο γραφείο του υπαλλήλου, υπό τα βλέμματα όλων και χωρίς να πηγαινοέρχονται σακούλες ή τσάντες.

Κάμερες θα μπουν επίσης και κατά τη διενέργεια των τελωνειακών ελέγχων, κάτι που ίσως… κόψει τον βήχα -και όχι μόνο- σε πολλούς.

Διαβάστε ακόμη

Τα «κόλπα» των ιδιοκτητών για να γλιτώσουν φόρους από τα Airbnb

Το ολλανδικό σχέδιο για τη «θωράκιση» του θεσσαλικού κάμπου – Τι περιλαμβάνει

Μίτος: Έξοδος από τον λαβύρινθο της γραφειοκρατίας – Ποιες αλλαγές έρχονται στο Δημόσιο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ