ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυγενάκης: Προστατεύουμε τους καταναλωτές και διασφαλίζουμε την εμπιστοσύνη τους στην αγροτική παραγωγή

Το μήνυμα του ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια Τροφίμων

«Η Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια Τροφίμων αποτελεί ημέρα ορόσημο για την πρόληψη, τον εντοπισμό, αλλά και τη διαχείριση τροφογενών απειλών και κινδύνων», τονίζει μεταξύ άλλων ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) κάθε χρόνο 1 στους 10 ανθρώπους παγκοσμίως νοσεί από επιμολυσμένα τρόφιμα.

Στο μήνυμά του ο κ. Αυγενάκης τονίζει ότι «το πλέγμα πολιτικών και αποφάσεων που λαμβάνουμε καθημερινά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ως στόχο την απόλυτη ετοιμότητα των κρατικών υπηρεσιών και των εθνικών αρχών να αντεπεξέλθουν σε οποιαδήποτε απειλή στην ασφάλεια των τροφίμων μας, την διασφάλιση της υγείας του καταναλωτή, αλλά και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης απέναντι στους παραγωγούς μας.

  • Συμβάλλουμε στη διατροφική ασφάλεια με τακτικούς και έκτακτους ελέγχους από μεικτά κλιμάκια του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, του ΕΦΕΤ και της Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ στην αγορά και στις πύλες εισόδου.
  • Με συντονισμό και μεθοδικότητα, αντιμετωπίζουμε τις ελληνοποιήσεις και τη νοθεία των ελληνικών προϊόντων.
  • Με σχέδιο νόμου το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαβούλευση, ανανεώνουμε το θεσμικό πλαίσιο για τους ελέγχους και κυρώσεις στα προϊόντα με ένδειξη ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ. Στόχος μας η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των ελέγχων, η προστασία των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων και η ενίσχυση της ποιότητάς τους, και η καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών.
  • Με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε τους καταναλωτές, και ταυτόχρονα διασφαλίζουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στους αγρότες, στους κτηνοτρόφους αλλά και στους επαγγελματίες μεταποίησης της χώρας μας.

Η σημερινή ημέρα αφιερώνεται σε όλους όσοι εργάζονται σκληρά για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των τροφίμων μας σε κάθε στάδιο της τροφικής αλυσίδας, από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση.

Διαβάστε ακόμη 

ΜETLEN (Μυτιληναίος): Μπαίνει στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Μεγάλης Βρετανίας

Οι 4 θετικοί οιωνοί και τα 3 αγκάθια για τον ελληνικό τουρισμό το 2024 (γραφήματα)

string(0) ""