Την επενδυτική του σοφία αποφάσισε να μοιραστεί ο Έλον Μασκ, ο οποίος ταρακούνησε πρόσφατα το επιχειρηματικό γίγνεσθαι, υποβάλλοντας πρόταση εξαγοράς του Twitter έναντι της τιμής των 44 δισ. δολαρίων. 

Σε ανάρτησή του στα social media, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία άνω των 260 δισ. δολαρίων, έδωσε συμβουλές για το πότε πρέπει να αγοράζουμε μία μετοχή και πότε πρέπει να την πουλάμε. 

«Επειδή πολλοί με ρωτούν: Αγόρασε μετοχές σε αρκετές εταιρείες που παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες, στις οποίες εσύ “πιστεύεις”. Πούλα μόνο αν εσύ θεωρείς ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες (των συγκεκριμένων εταιρειών) τείνουν προς επιδείνωση. Μην σε πιάνει πανικό όταν η αγορά κάνει κάτι τέτοιο. Αυτό θα σε ωφελήσει σημαντικά μακροπρόθεσμα» ήταν το μήνυμα του ιδρυτή της Tesla και της SpaceX. 

Επομένως, το «απόσταγμα» γνώσης του Μασκ μπορούμε να πούμε ότι συμπυκνώνεται στα εξής: 

  • Αγόρασε μετοχές από πολλές εταιρείες  
  • Πρέπει να πιστεύεις στο έργο αυτών των εταιρειών 
  • Μην πουλάς, μόνο και μόνο επειδή το κάνουν οι άλλοι 
  • Πούλα, όταν νομίζεις ότι το προϊόν των εταιρειών δεν είναι καλό 

Φυσικά, αν λάβουμε υπόψη το μέγεθος της περιουσίας (264 δισ. δολάρια) του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσουμε να ακολουθούμε τις συμβουλές του … χθες. Κάτι μάλλον κάνει πολύ καλά. 

Ας σημειωθεί ότι ο Μασκ, πέραν των Tesla και SpaceX, «τρέχει» ή διαθέτει μετοχές και στις Starlink, SolarCity, Neuralink και The Boring Company. Πολύ σύντομα στο χαρτοφυλάκιό του θα ενταχθεί και η Twitter Inc.  

Διαβάστε επίσης:

Taxisnet: 80.000 ζευγάρια αναζητούν… κλειδάριθμο – Περιθώριο 2 μηνών

Καταπατημένα: Το σχέδιο που «σώζει» 100.000 ιδιοκτήτες και funds – «Ξεμπλοκάρουν» μεγάλες επενδύσεις

Sani/Ikos: Ο διεθνής όμιλος με το ελληνικό DNA ταξιδεύει σε Ισπανία – Πορτογαλία (pics)