Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται, λέει μία λαϊκή ρήση. Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, στην σχεδόν διετή πορεία του στη θέση του ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή βρέθηκε αντιμέτωπος με την «τέλεια καταιγίδα». Μία υγειονομική κρίση που έπρεπε να αντιμετωπιστεί, αλλά και παράλληλα έπρεπε να προστατευτεί η αγορά που αναγκαστικά προχωρούσε σε παύση λειτουργιών, αλλά και οι καταναλωτές που δεν έπρεπε να πέσουν έρμαια των επιτήδειων που βρίσκουν ευκαιρία στην αναμπουμπούλα.

Κι όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά αφήνει πίσω ισχυρές βάσεις που ο ίδιος δημιούργησε που θα βοηθήσουν στην «επόμενη μέρα» της οικονομίας. Από την απλοποίηση των διαδικασιών έναρξης σειράς επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και τη διασύνδεση του ΓΕΜΗ ως τη δημιουργία του e-καταναλωτής, μίας ψηφιακής πλατφόρμας «πολυεργαλείο» που προσφέρει -κυρίως- διαφάνεια στην αγορά, αλλά και τη συγκρότηση της ΔΙΜΕΑ, του νέας Διυπηρεσιακής Μονάδας που συγκροτείται στα πρότυπα διεθνών Υπηρεσιών για την εποπτεία της αγοράς…

Σήμερα ο κ. Σταμπουλίδης θα υποβάλει την παραίτηση του από τη θέση του ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή καθώς, όπως είχε αποκαλύψει πρώτο εδώ και 40 μέρες περίπου το newmoney, είναι ένας εκ των δύο εκλεκτών που επελέγησαν για να «τρέξουν» το δύσκολο εγχείρημα των αποκρατικοποιήσεων μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Ένα εγχείρημα που λόγω της πανδημίας πάτησε «φρένο».

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται άμεσα, ίσως σήμερα κιόλας. Επικεφαλής του Ταμείου θα τεθεί ο κ. Δημήτρης Πολίτης, άνθρωπος με γνώση των χρηματαγορών και όχι μόνο μιας και προέρχεται απ’ την Credit Suisse. Αναπληρωτής του θα είναι ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Το στοίχημα και για τους δύο θα είναι μεγάλο αφού το ΤΑΙΠΕΔ καλείται να παίξει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο σε μία εποχή όπου στόχος είναι ο μετασχηματισμός της οικονομίας. Κάτι που σημαίνει πως οι απαιτήσεις και ο πήχης είναι ήδη πολύ ψηλά.

Το αν θα τα καταφέρουν θα φανεί στην πορεία.

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης πάντως έχει αποδείξει πως στα δύσκολα μπορεί να βγει μπροστά. Αν μη τι άλλο η επιλογή του γι αυτή τη θέση αποτελεί μία ευθεία αναγνώριση των ικανοτήτων του αλλά και των χειρισμών του κυρίως την τελευταία διετία, αν και ο ίδιος είχε φροντίσει να δώσει δείγματα γραφής απ’ τα χρόνια που διοικούσε τον ΟΚΑΑ (Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας ΑΕ), τον οποίο εισήγαγε τότε στη νέα εποχή μέσα από μία μεγάλη αναδιάρθρωση των δομών του που τον κατέστησαν τελικά κερδοφόρο.

Ο ίδιος έχει δοκιμαστεί και στον ιδιωτικό τομέα αφού υπήρξε Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών της εταιρείας Garnet SA και Διευθυντής Ανάπτυξης και Εμπορικού Δικτύου του Ομίλου ΜΕΓΑΣ ΓΥΡΟΣ. Ακόμη, έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης σε επιχειρήσεις στον κλάδο των τροφίμων και υπεύθυνος εσωτερικού ελέγχου για την διασφάλιση της Υγιεινής & Ασφάλειας των παραγόμενων προϊόντων της εταιρείας «ΑΦΟΙ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ Α.Ε.»
Σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του είναι απόφοιτος του τμήματος Ζωϊκής Παραγωγής του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Δ. Μακεδονίας και διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας.

Διαβάστε ακόμη:

«Αιωνόβια» ρύθμιση για χρέη και οφειλές – Πολλές δόσεις για όλα

Η ονοματολογία για το τουριστικό συγκρότημα Καψή στην Κρήτη

Το GNTM της Pharmathen, το deal του Φέσσα, το ακίνητο του Πεντεδέκα και το νέο πακέτο των αεροδρομίων