Οικονομία

Παπαθανάσης: Εντός Μαΐου το σχέδιο για τη στήριξη των ιδιοκτητών ακινήτων

  • newsroom


Το επόμενο 10ήμερο ξεκινά η δέσμη μέτρων για τα δάνεια προς επιχειρήσεις – Από 1η Ιουνίου ανοίγει η εστίαση με τα νέα μέτρα

Μέτρα ελάφρυνσης έρχονται εντός του Μαΐου για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, αποκάλυψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κανείς δεν θα πάρει πίσω το 100% από τις απώλειες που υφίσταται. Θα μοιραστούμε αυτό το κομμάτι της κρίσης, σαφώς η πολιτεία θα βοηθήσει.

Παράλληλα, όπως είπε ο υπουργός, εντός των επόμενων 10 ημερών ξεκινά η δεύτερη δέσμη για τα δάνεια των επιχειρήσεων μέχρι το 25% του τζίρου με κρατική επιδότηση έως 80%.

Αναφερόμενος στην εστίαση, επισήμανε ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου ανοίγουν από 1η Ιουνίου με τα νέα μέτρα. Παράλληλα, επεσήμανε ότι «εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι των επιχειρήσεων»

«Πήγαμε καλά αυτή την βδομάδα, τη Δευτέρα έχουμε το δεύτερο στάδιο ενώ έως την 1η Ιουνίου θα έχει επανεκκινηθεί το 70 με 75% της οικονομίας τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ισχύουν και για τον Μάιο τα υπάρχοντα μέτρα ενώ τα νέα μέτρα για τον Ιούνιο θα ανακοινωθούν σύντομα.

Απόρρητο Απόρρητο