Οικονομία

Πυρκαγιές: Έκτακτη χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ για τις Περιφέρειες που επλήγησαν

  • newsroom


Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα

Το υπουργείο Εσωτερικών κοινοποίησε τον τρόπο που θα κατανεμηθεί η έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ στις Περιφέρειες που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Στο πλαίσιο του ολιστικού πλάνου αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων και αποκατάστασης φυσικού περιβάλλοντος που αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση, καθώς και της συνεργασίας με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, κ. Τριαντόπουλο, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Αμυρά, και τους αρμόδιους Περιφερειάρχες για τις Περιφέρειες της χώρας οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές, με  απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, κατανέμεται στις πληγείσες Περιφέρειες συνολικό ποσό ύψους 3 εκατ. ευρώ ως εξής:

Ο κ. Πέτσας δήλωσε σχετικά: «Με αμεσότητα και σχέδιο, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς,  προχωράμε στη χρηματοδότηση και στήριξη  των Περιφερειών για τις άμεσες παρεμβάσεις καθαρισμού των ρεμάτων και σημείων που κρίνονται αναγκαίες. Θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, και επόμενες χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων και την αποκατάσταση των υποδομών στις πληγείσες περιοχές».

Ολόκληρη η απόφαση:

Διαβάστε ακόμα:

Ε9: Πότε θα τεθεί εκτός λειτουργίας η εφαρμογή

Καταιγίδα ανατιμήσεων τρομάζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις – Συναγερμός στο κυβερνητικό επιτελείο

Δημοπρασίες αυτοκινήτων με τιμή εκκίνησης από 200 ευρώ!