search icon

Οικονομία

Προϋπολογισμός: Έρχονται νέες μειώσεις φόρων και το 2022

Ποιες φοροελαφρύνσεις προβλέπει το σχέδιο που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή - Ποιες είναι οι «σίγουρες» μειώσεις φόρων και ποιες οι έκτακτες ελαφρύνσεις που υπαγορεύονται από την ανάγκη στήριξης έναντι της ενεργειακής κρίσης - Μητσοτάκης: Νέο πακέτο στήριξης έναντι της ενεργειακής κρίσης

Έκτακτα μέτρα στήριξης, εξαγγελίες για νέες παρεμβάσεις, αλλά και «γραμμένες στην πέτρα» μειώσεις φόρων για το 2022, θα ενσωματώνει ο νέος κρατικός προϋπολογισμός. Ως την άνοιξη όμως θα έχει ανοίξει «παράθυρο» και για νέες αποφάσεις και ελαφρύνσεις για τον ΕΝΦΙΑ, επιπλέον από τα 60 εκατ. ευρώ που προβλέπει ήδη το σχέδιο που συζητείται και ψηφίζεται απόψε στη Βουλή.

Ακόμα και με λίαν συγκρατημένες προβλέψεις για την Ανάπτυξη (6,9% εφέτος και 4,5% το 2022) συνεχίζονται ή έρχονται και νέες μειώσεις φόρων, που έχουν λάβει ήδη και το «πράσινο φως» των Βρυξελών.

Οι «σίγουρες» φοροελαφρύνσεις του 2022, όπως τις περιέγραψε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, περιλαμβάνουν και νέες μειώσεις φόρων, όπως:

Πέραν αυτών, ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει και έκτακτα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, όπως:

1. επιδότηση για να καλυφθεί το κόστος κατανάλωσης ενέργειας.

2. διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης και

3. αναστολή χρέωσης των τελών χρήσης δικτύου για όλους τους οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου.

Ταυτόχρονα, προχωρά η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης στους αγρότες, σε συνέχεια των μέτρων συνολικού ύψους 43 δισεκατομμυρίων ευρώ που ήδη ανακοινώθηκαν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη:

Ε.Ε: Η συμφωνία για την ενέργεια «προσέκρουσε» στον άνθρακα

Τουρκία: Πτώση χωρίς «φρένο» για τη λίρα μετά τη μείωση στα επιτόκια

Πλειστηριασμοί: Άλλαξε χέρια το «Καβείρια Palace», έμειναν στο… ράφι οι βίλες της «Calle Mar» στη Μύκονο (pics)

Exit mobile version