Σε έκτακτη σύσκεψη το πρωί της Πέμπτης θα τεθεί η διαμόρφωση ενός συνεκτικού σχεδίου για την επούλωση των πληγών από τις πυρκαγιές, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης στον Αντέννα και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί».

Όπως τόνισε, άμεσα θα ενεργοποιηθεί ό,τι προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις ενώ επανέλαβε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης προβλέπει μια σειρά από δράσεις τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αλλά και την ενίσχυση των υποδομών πυροπροστασίας. Βέβαια οι δράσεις αυτές θα αποδώσουν όπως τόνισε σε βάθος χρόνων, ειδικά σε ό,τι αφορά την ανάταξη το περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Όπως τόνισε, πάντως, μέχρι στιγμής, με βάση εκτιμήσεις, περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ είναι το πρόσθετο βάρος στον εθνικό προϋπολογισμό από τις φυσικές καταστροφές οπτυ τελευταίου χρόνου.

«Πρέπει να φτιάξουμε έναν κουμπαρά για τις φυσικές καταστροφές. Τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές από τις φωτιές τις σηκώνει ο κρατικός προυπολογισμός, ο οποίος έχει σηκώσει τετάστια βάρη», τόνισε ακόμα ο κ. Σκυλακάκης.

Σχετικά με το ενδεχόμενο φοροελαφρύνσεων είπε ότι «όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία τη οικονομίας».

Σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ για τους πυρόπληκτους επανέλαβε ότι θα παγώσει όπως έχει ήδη θεσμοθετηθεί, ενώ τόνισε ότι το μείζον είναι η ταχύτητα υλοποίησης των μέτρων στήριξης.

«Τώρα είναι η κούρσα για να δούμε ποιοι ακριβώς είναι για να μην τους έρθει καν εκκαθαριστικό», υπογράμμισε ο κ. Σκυλακάκης.

Σε σχέση με το πρόγραμμα των  φοροελαφρύνσεων και τις ανακοινώσεις  του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ανέφερε ότι όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της οικονομίας, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία για αναθεώρηση προς τα πάνω του ρυθμού ανάπτυξης για φέτος λόγω κυρίως της καλύτερης του αναμενομένου πορείας του τουρισμού.

Διαβάστε ακόμη:

«Ζεσταίνεται» (και) η αγορά: Ενισχύεται η κατανάλωση – Άλμα 41% στις ηλεκτρονικές πληρωμές

Ποια είναι η Real Consulting που μπαίνει στην ΕΝΑ PLUS του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Τράπεζα Πειραιώς: Ολοταχώς προς δείκτη NPE 9% αρχές 2022 – Τι είπε η Διοίκηση στους αναλυτές