Οικονομία

Σκυλακάκης: Η στάση των φορολογούμενων αποτελεί θεμέλιο λίθο της ανάκαμψης

  • newsroom


Εντός των προβλέψεων οι εισπράξεις φόρων

Εντός στόχων και με τη στήριξη των φορολογουμένων, κινείται ο κρατικός προϋπολογισμός. Σχολιάζοντας τα στοιχεία Μαρτίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε «τα αμιγώς φορολογικά έσοδα για τον μήνα Μάρτιο είναι εντός των προβλέψεων.

Η εξέλιξη αυτή -παρά το μη προβλεπόμενο στον προϋπολογισμό lock down των τελευταίων μηνών-, οφείλεται πιθανότατα στην καλύτερη του αναμενόμενου αντίδραση της οικονομίας, τόσο στη διάρκεια των επαναλαμβανόμενων lock down του 2021 όσο και στο τελευταίο τρίμηνο του 2020».

Σημειώνεται ότι οι προβλέψεις εσόδων του προϋπολογισμού στηρίχθηκαν στην υπόθεση σημαντικά μεγαλύτερης ύφεσης κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2020 σε σχέση με αυτή που τελικά διαπίστωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κύριο Σκυλακάκη, «σημαντικό ρόλο στην μέχρι σήμερα ανθεκτικότητα των δημοσίων εσόδων έχει διαδραματίσει η διατήρηση της κουλτούρας πληρωμών και ο υψηλός -για τις συνθήκες της πολύ δύσκολης για όλους αυτής περιόδου- βαθμός συμμόρφωσης των φορολογουμένων στις υποχρεώσεις τους.

Η στάση αυτή των φορολογούμενων είναι καθοριστική για την αντοχή των δημόσιων οικονομικών και αποτελεί συνεπώς θεμέλιο λίθο της δυναμικής ανάκαμψης που προσδοκούμε ότι θα ακολουθήσει μετά την λήξη της πανδημίας» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΧΣ: Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής αναλαμβάνει ο Ιορδάνης Αϊβάζης

Νησιά covid-free: Ξεκινά οριζόντιος εμβολιασμός των κατοίκων

Άλλαξε χέρια το 1,98% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Απόρρητο Απόρρητο