Επιχειρήσεις

Άλλαξε χέρια το 1,98% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

  • newsroom


Μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών στην τιμή των 13 ευρώ - Συνεχίζονται οι μετοχικές διεργασίες με την είσοδο του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στο μετοχικό κεφάλαιο

Δύο πακέτα, συνολικά 2,3 εκατ. μετοχών της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή άλλαξαν χέρια πριν λίγη ώρα μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών στο Χ.Α. στην τιμή των 13 ευρώ

Το πρώτο αφορά 1,5 εκατ. τεμάχια και το δεύτερο 800.000 τεμάχια, που αντιστοιχούν αθροιστικά στο 1,98% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΕΝΕΡΓ.

Η συνολική αξία των προσυμφωνημένων συναλλαγών ανέρχεται σε 29,9 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το newmoney, o εφοπλιστής, Βαγγέλης Μαρινάκης, έχει συμφωνήσει για την απόκτηση μειοψηφικού ποσστού της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Τα σημερινά πακέτα, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, εντάσσονται στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας.

Οι πληροφορίες του newmoney ανέφεραν ότι η συμφωνία με τον κ. Μαρινάκη αφορά στην μεταβίβαση –μέσω ιδιωτικού placement– ενός ποσοστού της εισηγμένης που θα κινηθεί σε επίπεδα κάτω από 10%, με τον επικεφαλής του ομίλου κ. Γιώργο Περιστέρη και την ΓΕΚΤΕΡΝΑ να συνεχίζουν να κατέχουν αθροιστικά τον έλεγχο του 50% των μετοχών της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Σημειώνεται πως ο κ. Περιστέρης για να χρηματοδοτήσει την αγορά των μετοχών που κατείχε η Reggeborgh στη ΓΕΚΤΕΡΝΑ (ήδη έχει αποκτήσει το 27,1% των μετοχών με στόχο να αποκτήσει επιπλέον 5%, χωρίς δηλαδή να ξεπεράσει το 33,3% που θα ενεργοποιούσε υποχρεωτική δημόσια πρόταση), προχώρησε σε ρευστοποίηση μέρους των μετοχών του στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Διαβάστε ακόμη:

ΕSM: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος – Χρειάζονται περισσότερες μεταρρυθμίσεις

Πελώνη: Δεν χαλαρώνουμε, δεν επαναπαυόμαστε, δεν εφησυχάζουμε

Ο Βακάκης αλλάζει (ξανά) την Jumbo – Το μοντέλο last minute delivery και οι νέες επενδύσεις