Οικονομία

Σκυλακάκης: Ιδιαιτέρως σημαντικό το Ταμείο Ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία

  • newsroom


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι ο χειρότερος φόβος του είναι να έχουμε χρήματα και να μην τα χρησιμοποιήσουμε σωστά

«Ο χειρότερός μου φόβος είναι να έχουμε χρήματα και να μην τα χρησιμοποιήσουμε σωστά», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης στο Regional Growth Conference για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στη μετά Covid εποχή, ενώ συγχρόνως τόνισε τη σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης και το πόσο θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Θ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε στο μεγάλο κενό επενδύσεων στη χώρα την περίοδο 2010-2018, που οδήγησε σε brain drain και σε μη εκσυγχρονισμό του κράτους, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία των δημοσίων επενδύσεων για να κινητοποιηθούν οι ιδιωτικές.

Στη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου Περιφερειακού Συνεδρίου Ανάπτυξης που διοργανώνει η εφημερίδα Πελοπόννησος, συμμετείχαν επίσης ο Βίτορ Γκασμάρ, διευθυντής Οικονομικών Υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η καθηγήτρια Φοίβη Κουντούρη και ο καθηγητής Τζέφρι Σακς.

Από την πλευρά του, ο Βίτορ Γκάσπαρ αναφέρθηκε στις προκλήσεις που δημιουργούνται για την παγκόσμια οικονομία μετά την πανδημία του κορωνοϊού, τονίζοντας πως οι προβλέψεις «δείχνουν» ότι ο εμβολιασμός στο τέλος του 2022 θα φτάσει το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού, ενώ η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί παρά την αρχική αβεβαιότητα.

Ο Τζέφρι Σάκς μίλησε για τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργεί το καλό κλίμα της Ελλάδας, στους τομείς της αιολικής ενέργειας και του τουρισμού. Η Φοίβη Κουντούρη υποστήριξε πως η Ελλάδα χρειάζεται εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα, συνθήκες για ευνοϊκότερη πρόσβαση στην εργασία, καθώς επίσης και πολιτικές στη φορολογία, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται να εκσυγχρονιστεί ο δημόσιος τομέας με έναν τρόπο, ώστε να ενδυναμωθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις για να επιτευχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι Χορηγός Επικοινωνίας του «Regional Growth Conference».

Διαβάστε ακόμη

Τέλος στην «ομηρία» 400.000 φορολογούμενων με «χρέος» έως 0,99 ευρώ στην εφορία

Βρετανία: Εκτός «πράσινης» λίστας η Πορτογαλία – Καμία νέα προσθήκη (upd)

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ανοίγουν οι δηλώσεις στην ΕΡΓΑΝΗ για τους καλλιτέχνες για τον μήνα Απρίλιο