Οικονομία

Σκυλακάκης: Περιμένουμε το κόστος που θα φέρει ο κορωνοϊός

  • newsroom


Για την μεγαλύτερη πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου έναντι του ιταλικού, υποστήριξε ότι «εμείς βρισκόμαστε σε μία φάση δυναμικής ανάκαμψης, και πάντα μια ανάκαμψη είναι πιο ευάλωτη από τη στασιμότητα»

«Περιμένουμε το κόστος που θα φέρει ο κορωνοϊός» στην ελληνική οικονομία ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή «είναι πολύ μικρή η επιπλέον δαπάνη για τον ιό».

Μιλώντας στο Mega για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο κορωνοϊός στην ελληνική οικονομία, ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «σε αυτό το φαινόμενο μπορεί να πας σε δύο δρόμους. Είτε να ελεγχθεί διεθνώς είτε να μην ελεγχθεί. Δεν υπάρχει μείζον αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής με όσα γνωρίζουμε και όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο είναι οχυρωμένη η ελληνική οικονομία έναντι των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού, ο Σκυλακάκης σημείωσε πως “δεν είναι θέμα πόσο οχυρωμένη είναι, αλλά ότι εμείς βρισκόμαστε σε μία φάση δυναμικής ανάκαμψης και πάντα μια ανάκαμψη είναι πιο ευάλωτη από τη στασιμότητα”.

Τέλος, ο υφυπουργός επισήμανε ότι «κάθε φορά η κυβέρνηση θα λαμβάνει τα μέτρα που είναι αναγκαία. Προετοιμαζόμαστε. Αν υπάρχει βαριά εξέλιξη, αλλάζουν και οι κανόνες με τους οποίους κινούμαστε».