Σην οδό Ερμού, τον μεγαλύτερο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, βρέθηκε λίγο μετά το άνοιγμα των καταστημάτων ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κάνοντας λόγο για γιορτινή ημέρα, τη Black Friday, «που δίνει την ευκαιρία στους για καταναλωτές να προμηθευτούν τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν σε χαμηλές τιμές.

«Είμαστε εδώ με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, θα κάνουμε τη βόλτα μας την καθιερωμένη στην αγορά, θα ελέγξουμε και θα τσεκάρουμε αν είναι σωστά αποτυπωμένες οι εκπτώσεις», είπε ο κ. Σκρέκας. «Φαίνεται ότι τα καταστήματα έχουν ενημερωθεί για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αποτυπώνονται και να φαίνονται οι εκπτώσεις στις βιτρίνες και στα προϊόντα τα οποία πωλούν», συμπλήρωσε.

 

«Εμείς ως αρμόδιο υπουργείο με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, έχουμε προχωρήσει σε τιμοληψίες χιλιάδων προϊόντων όλο το προηγούμενο διάστημα ώστε να διασφαλίσουμε ότι από σήμερα και μετά, τα προϊόντα που προσφέρονται με έκπτωση πραγματικά να προσφέρονται σε πραγματικές εκπτώσεις. Νομίζω ότι το εμπόριο τηρεί το νόμο απαρέγκλιτα και σίγουρα οι καταναλωτές θα έχουν ευκαιρία να αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ως και 50% οι εκπτώσεις και σε αρκετές περιπτώσεις το ξεπερνούν είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης. Περιέγραψε δε, «υγιή επιχειρηματικότητα καλές βιτρίνες, γεμάτα ράφια και πολύ καλές τιμές και πάνω από όλα το χαμόγελο των εργαζομένων που δίνουν τη μεγάλη απάντηση σε αυτή τη συζήτηση που έχει γιγαντωθεί το τελευταίο διάστημα περί αισχροκέρδειας, φοροδιαφυγής και μη αληθινών εκπτώσεων. Οι καταναλωτές είναι κοντά μας και είναι αυτοί που μάς κρίνουν αυστηρά και χαίρομαι γιατί σήμερα θα μπορέσουν να αποκτήσουν αυτά που θέλουν σε πολύ καλές τιμές. Χαίρομαι γιατί έχουμε δίπλα μας τον υπουργό Ανάπτυξης και είναι κοντά μας για να λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα».

Διαβάστε ακόμη

Ξανά στο τραπέζι οι αυξήσεις στα διόδια-Νέο ραντεβού Σταϊκούρα με τους παραχωρησιούχους

ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε παρατείνεται η προθεσμία για το πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας για ωφελούμενους 30-55 ετών

Φινλανδία: Πώς κατέρρευσαν οι τιμές του ρεύματος… κατά λάθος

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ