Οικονομία

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση πέτυχε ισχυρή ανάκαμψη στην οικονομία το 2021

  • newsroom


Για σύνολο παρεμβάσεων που προσεγγίζουν τα 4 δισ. ευρώ έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών – Μόνο την τελευταία εβδομάδα προστέθηκαν σε αυτά 1,1 δισ. ευρώ

«Ως κυβέρνηση τα έχουμε καταφέρει σε ικανοποιητικό επίπεδο, έχουμε πετύχει μαζί με την κοινωνία, με θυσίες της κοινωνίας, ώστε να ανακάμψει ισχυρά η οικονομία της χώρας το 2021, να δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις απασχόλησης, με σημαντική συρρίκνωση της ανεργίας».

Αυτό ήταν το μήνυμα που απέστειλε από τον Βόλο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Χρήστος Σταϊκούρας ευχαρίστησε τους συναδέλφους του, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο Κοινοβούλιο, για τη συνολική προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι μαζί, έτσι ώστε να βελτιωθούν όλες οι παράμετροι και η χώρα να προχωρήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια και αισιοδοξία προς το μέλλον και να αφήσει στην άκρη μια σειρά από παράλληλες και διαδοχικές κρίσεις.

«Ο βασικός λόγος που βρίσκομαι εδώ στον Βόλο, είναι για να ακούσω, για να αφουγκραστώ προβλήματα, προβληματισμούς, αγωνίες της κοινωνίας, σε μια περίοδο ιστορική και ως τώρα η κυβέρνηση τα έχει καταφέρει», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Σε ειδική αναφορά του για την Μαγνησία, ο Χρήστος Σταϊκούρας έκανε μνεία σε δύο χαρακτηριστικά στοιχεία που προέκυψαν από τις μετρήσεις του υπουργείου του και ιδιαίτερα ότι: «Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η πολιτεία βοήθησε 12.739 επιχειρήσεις στη Μαγνησία, δίνοντας περισσότερα από 272 εκατ. ευρώ. Στο τέλος του 2021, οι καταθέσεις των Μαγνησιωτών ανήλθαν στα 2,1 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 365 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το τέλος του 2019».

Και συμπλήρωσε: «Αυτό σημαίνει ότι μέσα από μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, κοινωνία και πολιτεία τα καταφέραμε να βγούμε ισχυροί και το ίδιο θα κάνουμε και στην τρέχουσα συγκυρία, σε μια νέα κρίση, σε έναν πόλεμο, σε μια ενεργειακή κρίση. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση έκανε πρόσθετες παρεμβάσεις για να ενισχύσουμε το εισόδημα του πολίτη, το οποίο πράγματι, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ροκανίζεται σημαντικά».

Επίσης, ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση, είπε: «Κάνουμε παρεμβάσεις στην ενέργεια, παρεμβάσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους, παρεμβάσεις με κοινωνικό πρόσημο, σε ό,τι αφορά τα καύσιμα, παρεμβάσεις στις επιστρεπτέες προκαταβολές, σύνολο παρεμβάσεων που προσεγγίζουν τα 4 δισ. ευρώ και μόνο την τελευταία εβδομάδα, προστέθηκαν σε αυτά 1,1 δισ. ευρώ».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας στις 7 το απόγευμα, θα μιλήσει σε κομματική πολιτική εκδήλωση, σε ξενοδοχείο του Βόλου.

Διαβάστε ακόμη

Ανατολή εναντίον Δύσης: Τα μικροτσίπ αλλάζουν τις ισορροπίες στη γεωπολιτική σκακιέρα – Ο ρόλος της Ρωσίας

Τι φέρνει το τέλος του ΔΝΤ για την Ελλάδα – Ο Τόμσεν, οι τοποτηρητές και οι προσωπικές ατζέντες

Νεμπατί: Ο πληθωρισμός στην Τουρκία επιταχύνεται από την αύξηση των τιμών στην ενέργεια