Οικονομία

Σταϊκούρας: Παροδικό το κύμα ανατιμήσεων – Μέτρα στήριξης από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ (vid)

  • newsroom


Πώς εξήγησε το φαινόμενο της ακρίβειας – Τι είπε για περαιτέρω φορολογικές ελαφρύνσεις το 2022

Πέπλο προστασίας για τα ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, έχει θέσει επί τάπητος η κυβέρνηση, ενόψει των επικείμενων ανατιμήσεων σε καύσιμα και προϊόντα πρώτης ανάγκης, τόνισε, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι το κύμα ανατιμήσεων θα είναι παροδικό, καθώς – όπως είπε- είναι παγκόσμιο φαινόμενο και έχει να κάνει με το ότι η ανάκαμψη είναι ισχυρή και έχει αυξηθεί η ζήτηση περισσότερο από την προσφορά, άρα αυτό έχει αρχίσει να δημιουργεί ένα κύμα ανατιμήσεων.

Η εκτίμηση είναι ότι ο πληθωρισμός θα είναι κάτω του 2% του χρόνου, είπε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει στηρίξει την ελληνική οικονομία ενώ παράλληλα -όπως είπε- έχουν δρομολογηθεί μία σειρά μέτρων από το υπουργείο Ενέργειας και Ανάπτυξης για την αγορά.

“Παρακολουθούμε με προσοχή και ελέγχουμε την αγορά”, είπε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι το διαθέσιμο εισόδημα βελτιώθηκε κατά 5% το 2021 σε σχέση με το 2020.

Ο κ. Σταϊκούρας προσέθεσε ότι τα μέτρα στήριξης θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ σημείωσε ότι τα δύο τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει επιδοτήσει γενναία τα ευάλωτα νοικοκυριά για το πετρέλαιο θέρμανσης. Παράλληλα, ανέφερε ότι έχουν δοθεί περαιτέρω φορολογικές ελαφρύνσεις για το 2022. “Έχουμε σχεδιάσει συνολικά μέτρα ως κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν με υπεύθυνο τρόπο από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ”.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΛΣΤΑΤ: Στις 12:00 οι ανακοινώσεις για το ΑΕΠ με «φόντο» τις εξαγγελίες της ΔΕΘ

Κουρεμένα ενοίκια: Πληρώνονται σήμερα οι αποζημιώσεις Ιουλίου

Εμβολιασμός: Πρόστιμο €5.000 για πλαστό πιστοποιητικό – Στη Βουλή η τροπολογία για τις αναστολές