search icon

Οικονομία

Σταϊκούρας στο 10th Greek Investment Forum: Έξοδος της Ελλάδας το 2022 από την ενισχυμένη εποπτεία

Στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα και επενδυτική βαθμίδα το 2023 - Τα 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης μπορούν να γίνουν 60 δισ. με μόχλευση - Τι είπε ο ΥΠΟΙΚ στο 10o Greek Investment Forum – New York, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν σήμερα

O υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας (Α) με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ (Δ), προσέρχονται για κοινές δηλώσεις, μετά το τέλος της συνάντησής τους στο Υπουργείο, Αθήνα, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ισχυρή ανάπτυξη από φέτος, έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία μέσα στο 2022 και πρωτογενή πλεονάσματα μέσα στο 2023 προβλέπει ο σχεδιασμός του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Τους βασικούς στόχους της ελληνικής οικονομίας για την μετα-κορωνοϊό εποχή παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στους ξένους επενδυτές και αναλυτές που μετέχουν στο 10th Greek Investment Forum – New York το οποίο πραγματοποιεί το Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον Υπουργό οι στόχοι αυτοί είναι:

Ο κ. Σταϊκούρας, απευθυνόμενος σε Έλληνες και ξένους επενδύτες τόνισε ότι οι στόχοι αυτοί θα επιτευχθούν μέσα από τις εξής πολιτικές:

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στην σημασία της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων και ειδικά στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. Όπως είπε το συνολικό ποσό των πόρων που περιλαμβάνονται στο “Ελλαδα 2.0” ανέρχεται σε 30,5 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2026, από τα οποία οι επιχορηγήσεις εκτιμώνται σε 17,8 δισεκατομμύρια ευρώ και δάνεια έως 12,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Το “Ελλαδα 2.0” προβλέπει ότι το συνολικό ποσό των επενδυτικών πόρων που θα κινητοποιηθούν, θα είναι περίπου 60 δισεκατομμύρια ευρώ – δηλαδή, το διπλάσιο του μεγέθους του συνολικού κονδυλίου που προβλέπει το Ταμείο Ανάκαμψης για την Ελλάδα.

Παρουσιάζοντας τη σημερινή εικόνα της ελληνικής οικονομίας ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε τα εξής:

Διαβάστε ακόμα:

Χρηματιστήριο: Με ανοδικό ξέσπασμα σε υψηλά 16 μηνών

Αντώνης Λελάκης: Πώς το όραμα ενός πρωτοπόρου εφοπλιστή βούλιαξε στην… άμμο και στα χρέη

BofA: Θετικά σινιάλα για τον τουρισμό από τις κρατήσεις στην Ευρώπη (πίνακες)

Exit mobile version